Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Written by on 03/09/2021

28 Views

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς επίσης και προς το αρμόδιο για την διενέργεια του διαγωνισμού τμήμα του Υπουργείου της Δ/νσης θαλασσίων Συγκοινωνιών Τμήμα Β΄, που αφορά την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς επίσης και της ποιότητας της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των ακριτικών νησιών όπως της Η.Ν. Κάσου από πλοία 3ης κατηγορίας κατά την ανάθεση Δημόσιας Υπηρεσίας χρονικής περιόδου από 01/11/2021 μέχρι 31/10/2022 ή και διετούς διάρκειας μέχρι 31/10/2023 αναφέροντας τα παρακάτω:

« Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την εντονότατη ανησυχία μας όσον αφορά την διαδικασία προκήρυξης του αρχικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας από 01/11/2021 μέχρι 31/10/2022 για τις γραμμές εξυπηρέτησης α) ΘΗΡΑ , ΣΗΤΕΙΑ- ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, β) ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙ – ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή Ένα (01) δρομολόγιο την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, σε συνέχεια δρομολογίων ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΗΛΟΥ – ΘΗΡΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, και γ) ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή. Ένα (01) δρομολόγιο την εβδομάδα κατά τη θερινή περίοδο από 06/06/2022 έως 04/09/2022 [σύνολο δεκατρείς (13) εβδομάδες] σε ανταπόκριση δρομολογίου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου από Πειραιά για τις οποίες λαμβάνουμε πληροφορίες για την πρόθεση κατάθεσης προσφοράς από εταιρείες οι οποίες προτίθενται να συμμετάσχουν με υπερήλικα πλοία με χρονολογίες ναυπήγησης που φτάνουν ακόμα και τα 50 έτη .

Η Δημοτική Αρχή με μοναδικό στόχο όπως είναι φυσικό την ασφάλεια αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού συνεχώς καταθέτει αιτήματα ώστε να συμπεριληφθεί στους όρους της προκήρυξης του μειοδοτικού διαγωνισμού ο όρος να έχουν δικαίωμα κατάθεσης προσφοράς πλοία 1ης και 2ης κατηγορίας ώστε να εξασφαλίσουμε αφενός την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και αφετέρου έναν επιπλέον κομβικής σημασίας παράγοντα που συμβάλει σε μέγιστο βαθμό για την ανάπτυξη των νησιών μας. Πάντα όμως καταλήγουμε στην ανάθεση εξυπηρέτησης των δρομολογιακών γραμμών που εξυπηρετούν από Πειραιά με πλοία 3ης κατηγορίας.

Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε και εγγράφως την διαμαρτυρία μας μέσα από την οποία εκφράσουμε εντονότατα την αντίθεση και τον προβληματισμό μας. Πλέον δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας του επιβατικού κοινού αφού όλα τα υποψήφια πλοία είναι εντελώς γηρασμένα και όπως σχεδόν πάντα διάγουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους στην γραμμή Κάσο Κάρπαθο και μάλιστα για το κάθε ένα από αυτά έχουν καταγραφεί αναφορές στα κατά τόπους λιμεναρχεία τουλάχιστον δυο προσκρούσεων -προσαράξεων ανά έτος σε λιμάνια που εξυπηρετούν .

Τονίζομαι με κάθε τρόπο την αναγκαιότητα να ληφθεί σοβαρά υπόψη ως δικλίδα ασφαλείας η παλαιότητα του κάθε υποψήφιου πλοίου και παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η σωστή αξιολόγηση των υποψήφιων πλοίων καθώς είναι αυτονόητο και επιβεβλημένο η κάθε αρμόδια αναθέτουσα αρχή να έχει ως κύριο και μοναδικό μέλημα της την ασφάλεια και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και ιδιαιτέρως των ακριτών κατοίκων μας» .


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist