«Η Ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού στα Δωδεκάνησα».

Written by on 06/09/2021

62 Views

Την Κυριακή 05/09/2021 η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου παραβρέθηκε στην ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Η Ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού στα Δωδεκάνησα». Δήλωσε τον ενθουσιασμό της για την εσπερίδα αλλά και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Περιφερειάρχης, κος Χατζημάρκος για το τουριστικό προϊόν. Συγκεκριμένα είπε:
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Ευχαριστώ για την πρόσκληση και συγχαίρω τους συνδιοργανωτές, το Δήμο Καρπάθου, την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, το Σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων και τον Όμιλο Καρπαθίων Νέων, για την αποψινή ενημερωτική εσπερίδα. Αποκλειστικό της θέμα είναι «Η Ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού στα Δωδεκάνησα» από αξιόλογους ομιλητές με αφορμή την προκήρυξη του προγράμματος CLID/LEADER Αλιείας από την ΑΝΔΩ.
Ο αλιευτικός τουρισμός είναι μία δραστηριότητα αρκετά ανεπτυγμένη σε πολλά μέρη του κόσμου. Είναι μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που οφείλουμε να στηρίζουμε με τον σωστό τρόπο και την δέουσα προσοχή.
Η συνεργασία της ΠΝΑΙ με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, είναι υποχρέωσή μας, το πράττουμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Είναι ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε.
Η ποικιλομορφία της ακτογραμμής μας, το ενδιαφέρον για τη νέα αυτή δραστηριότητα, η επιθυμία του επισκέπτη να γνωρίσει το θαλάσσιο περιβάλλον είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν το νέο αυτό προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Επαρχίας μας, ως προορισμού αξίας. Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε το συνδυασμό βουνό και θάλασσα.
Η Π.Ν.ΑΙ. και ο Περιφερειάρχης , κος Χατζημάρκος, επενδύουν στην αναβάθμιση του Τουριστικού προϊόντος, υποστηρίζοντας όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που κάνουν τους προορισμούς μοναδικούς.
Η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι δεδομένη. Η ενημέρωση θα συνεχιστεί και η επιτυχία είναι να φτάσει η πληροφορία σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Με ιδιαίτερη προσοχή θα παρακολουθήσω τις παρουσιάσεις. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση και καλωσορίζω τον κ. Λουρδή, ο οποίος εδώ και χρόνια, πιστεύοντας σ’ αυτό το εγχείρημα, οργώνει κυριολεκτικά την Ελλάδα και ενημερώνει. Επίσης, τον κο Χατζηαντωνίου, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, ο οποίος θα προσπαθήσει να μας δώσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί και με δεδομένο την Καρπάθικη καταγωγή του, γνωρίζει και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας».


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist