Συμμετοχή της Χάλκης στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με παρουσία του Αντιδημαρχου Ανάπτυξης κ. Βασίλη Ρουσσάκη.

Written by on 13/09/2021

25 Views

Συμμετοχή της Χάλκης στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με παρουσία του Αντιδημαρχου Ανάπτυξης κ. Βασίλη Ρουσσάκη.

Όπως είναι γνωστό η Χάλκη γίνεται με πρωτοβουλία του Υπουργου Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και της Γενικής Γραμματέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ορυκτου Πλούτου κ. Αλεξάνδρας Σδούκου, το πρώτο GR-eco Island στην Ελλάδα.

Η Χάλκη ξεκίνησε το δικό της ταξίδι και μπαίνει στην εποχή της αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας, ψηφιακών καινοτομιών, και πράσινης κινητικότητας.

Το νησί μας, η Χάλκη, βρίσκεται σε διαδικασία εκκίνησης της εθνικής πρωτοβουλίας GR-eco Islands, που στοχεύει στην προώθηση μιας ολοκληρωμένης “πράσινης” μετατροπής μικρών νησιών και περιλαμβάνει τομείς όπως η χρήση ΑΠΕ, η ενεργειακή απόδοση, η αειφόρος διαχείριση των αποβλήτων και των υδάτων, η κινητικότητα μηδενικών ρύπων, και το “πρασίνισμα” του τουρισμού, μέσω ειδικών επιδοτήσεων και προγραμμάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή καλλιεργεί ένα πλαίσιο ενεργειακής δημοκρατίας καθώς κάτοικοι και τοπικοί φορείς γίνονται ενεργοί συμμέτοχοι στην παράγωγη και στην κατανάλωση ενέργειας, με απτά οφέλη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του νησιού μας.

Η Χάλκη μας γίνεται φάρος βιώσιμης ανάπτυξης στο δρόμο προς την πρόοδο και την ήπια ανάπτυξη με αειφορία.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist