«Πρόταση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου βελτίωσης του λιμανιού της Καρπάθου, με προϋπολογισμό 9 εκ.ευρώ»

Written by on 14/09/2021

24 Views

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση λιμανιού Καρπάθου», προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών 2021-2027 του ΕΣΠΑ.
Αυτό προκύπτει από την γραπτή απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στην παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολα, για την ανάγκη αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών στην Κάρπαθο.
Ο Μάνος Κόνσολας δηλώνει αποφασισμένος να παρακολουθεί όλη τη σχετική διαδικασία προκειμένου να υπάρξει η τελική έγκριση για την χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου.
Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει:
«Η πρόταση του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι μια σημαντική εξέλιξη, για την οποία πρέπει να υπάρχει πρόοδος και αναφέρομαι στην τελική έγκριση του έργου.
Είναι, ίσως, μοναδική ευκαιρία για να αναβαθμιστούν οι λιμενικές υποδομές στην Κάρπαθο, αφού εκτός από τους διαθέσιμους πόρους, για πρώτη φορά έχει διασφαλιστεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το εθνικό και διαπεριφερειακό δίκτυο της δημόσιας θαλάσσιας συγκοινωνίας με πάνω από 150 εκ ευρώ για τα πρώτα 2 χρόνια του ΕΣΠΑ».
Οι προσπάθειες πλέον του κ. Κόνσολα έχουν επικεντρωθεί και στη διενέργεια διαγωνισμού για τη δημιουργία υποδομών και υπηρεσιών εισόδου-εξόδου στο λιμάνι των Πηγαδίων, γεγονός που θα δώσει ώθηση στο θαλάσσιο τουρισμό και αποτελεί προϋπόθεση για να ενταχθεί η Κάρπαθος στο χάρτη της κρουαζιέρας.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist