«Βράβευση του Δήμου της Η. Ν. Κάσου από τον The Economist»

Written by on 14/09/2021

51 Views

Στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου απέσπασε το πρώτο βραβείο GREEN AWARDS για την προσπάθεια που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια για την ανακύκλωση στο νησί.

Συγκεκριμένα η Κάσος δια του Δημάρχου της Μιχάλη Ερωτόκριτου και του εκπροσώπου της «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ» Γιάννη Φραγκούλη βραβεύτηκε για το «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε συνεργασία με εθελοντές ή ΜΚΟ».

Η βράβευση έγινε σε ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Green Awards, το Thessaloniki Metropolitan Summit 2021, ο Economist και το Power Game.
Τις βραβεύσεις έκαναν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις – Σπυρίδωνας Γεωργιάδης, ο Υπουργός, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος και παρέδωσε το βραβείο στον κ. Ερωτόκριτο.

Ο Δήμαρχος Η. Ν. Κάσου μετά από την διάκριση αυτή τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θεωρώ ύψιστη τιμή που ένας οικονομικός έγκριτος οργανισμός όπως το The Economist βράβευσε μεταξύ των άλλων και τον Δήμο μας για την προσπάθεια που καταβάλλει εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ.

Είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουμε ως Δήμος για καθαρό περιβάλλον και για τη σταθερή μας μετάβαση στο μέλλον σε πράσινο νησί.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Φραγκούλη που μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατέθεσε τον φάκελο που βραβεύτηκε από την αρμόδια επιτροπή.»


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist