Ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την νέα σχολική χρονιά 2021-2022.

Written by on 15/09/2021

30 Views

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα, λόγω Covid-19 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την νέα σχολική χρονιά 2021-2022.

O Δήμαρχος Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος ο οποίος παρέστη σε όλους τους αγιασμούς των τεσσάρων σχολείων του νησιού, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι « Ο Δήμος Κάσου θα βρίσκεται δίπλα σε όλα τα σχολεία και την φετινή σχολική χρονιά. Θα είναι εκεί για ότι χρειαστούν. Εύχομαι μαθητές και εκπαιδευτικοί να έχουν μια φωτισμένη, και χωρίς προβλήματα σχολική χρονιά. Επίσης τόνισε ότι εγκρίθηκε η πρόταση για την υλοποίηση από το Πρόγραμμα Τρίτσης του ενιαίου Δημοτικού Σχολείου στο νησί μας».

Στους αγιασμούς όλων των σχολείων παρέστη η η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας Νοτίου Αιγαίου κ. Ελένη Παπαδοπούλου η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν οι δύσκολες λόγω της πανδημίας συνθήκες, αλλά πάντοτε πρέπει να θέτουμε υψηλούς στόχους. Τηρώντας με ευβλάβεια τους κανόνες για την διασφάλιση της υγείας όλων μας, θα μπορέσουμε να έχουμε μια καλή και αποδοτική χρονιά. Αγαπητοί μαθητές να έχετε εμπιστοσύνη στο σχολείο. Να παρακολουθείτε τα μαθήματα σας με αισιοδοξία και υπομονή και με την βοήθεια των εκπαιδευτικών σας θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε τους. Εύχομαι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο»!

Πρώτο στη σειρά των τεσσάρων αγιασμών ήταν το Δημοτικό Σχολείο Κάσου, το οποίο φέτος θα φοιτήσουν 45 μαθητές, με πέντε εκπαιδευτικούς.
Από τους 45 μαθητές 12 παιδιά θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη, 4 στην Β’, 5 στην Γ’ τάξη, 5 στην Δ’, 10 στην Ε’ και 9 παιδιά στην ΣΤ’ τάξη.
Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κάσου Ελένη Κωνσταντινίδου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι καλή σχολική χρονιά, μέσα σε μία περίοδο με ιδιαιτερότητες, προκλήσεις και δυσκολίες. Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά για την καλύτερη εκπαίδευση τους. Όλα θα πάνε καλά. Καλή σχολική χρονιά»!.

Ακολούθησε ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας στο οποίο θα φοιτήσουν φέτος 6 παιδάκια.
Η διευθύντρια κ. Λαπρινή Γενιάδου, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο για την ανακαίνιση του κτιρίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι« έχουμε ένα ασφαλές και ανακαινισμένο κτίριο και πιστεύω ότι θα πάνε καλά. Θα έχουμε μια ευχάριστη και ασφαλή χρονιά. Όλοι στο σχολείο και στο σπίτι πρέπει να τηρήσουμε τα απαραίτητα μέτρα και όλα θα πάνε καλά. Καλή μας σχολική χρονιά»

Σειρά είχε το νηπιαγωγείο Αρβανιτοχωρίου – Φρυ κλπ, όπου θα φιλοξενήσει 11 παιδάκια. Η νηπιαγωγός κ. Ελένη Γκιορδέλη αφού καλωσόρισε τους μικρούς της μαθητές, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «όλα θα πάνε κατ’ ευχήν την νέα σχολική χρονιά και να μην ξεχνάμε να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης.Εύχομαι για όλους μας μια ήρεμη και δημιουργική χρονιά!»
Τέλος σειρά στους Αγιασμούς είχε το Γυμνάσιο- Λύκειο Κάσου. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Αντωνία Δεγάιτα υποδεχόμενη τους 44 μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος και ιδιαιτέρως τα πρωτάκια ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «να φροντίσουν όλα τα παιδιά, αλλά κυρίως οι τελειόφοιτοι με βάση τις επιτυχίες που είχαμε πέρυσι με πάρα πολύ καλές επιδόσεις ( τρεις απόφοιτοι με πάνω από 16.000 μόρια) να προχωρίσετε και εσείς με την πρόοδο που θα έχετε με τη συμμετοχή στα μαθήματά σας και την προσοχή στα όσα λένε και σας διδάσκουν οι καθηγητές σας και να αποκτήσετε κάποιες καλές βάσεις. Έχει έρθει το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών μας. Ας εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι είμαστε μικρό σχολείο με καλούς και αρκετούς εκπαιδευτικούς και να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι καλή σχολική χρονιά»!
Στο Γυμνάσιο – Λύκειο φοιτούν φέτος 44 μαθητές.
Αναλυτικά:
Α’ Γυμνασίου: 9 μαθητές
Β’ Γυμνασίου: 7 μαθητές
Γ’ Γυμνασίου: 8 μαθητές
Α’ Λυκείου: 7 μαθητές
Β’ Λυκείου: 7 μαθητές
Γ’ Λυκείου: 6 μαθητές
Συνολικά σε όλο το νησί φέτος θα φοιτήσουν σε όλα τα σχολεία 106 μαθητές.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist