«Μοναδικό φαινόμενο στον σύγχρονο δημοκρατικό κόσμο, πρόκειται για πράξη κρατικής τρομοκρατίας, μια κυνική υποστολή της δημοκρατίας», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για την αναγκαστική εκτροπή επιβατικού αεροσκάφους της Ryanair.

Written by on 24/05/2021

«Μοναδικό φαινόμενο στον σύγχρονο δημοκρατικό κόσμο, πρόκειται για πράξη κρατικής τρομοκρατίας, μια κυνική υποστολή της δημοκρατίας», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για την αναγκαστική εκτροπή επιβατικού αεροσκάφους της Ryanair, με προορισμό τη Λιθουανία, στο Μινσκ χθες έτσι ώστε να μπορέσει η Λευκορωσία να συλλάβει έναν ακτιβιστή της αντιπολίτευσης που ταξίδευε από την Αθήνα στο Βίλνιους.

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει ομόφωνη καταδίκη των κρατών μελών στη Σύνοδο Κορυφής, εκτιμήσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται περί κυβερνητικών αλλαγών, ο υπυργός σχολίασε ότι «οι παπαγάλοι πάντα υπάρχουν και καλό είναι να μην ελευθερώνονται από το κλουβί, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και δεν προβλέπονται κυβερνητικές αλλαγές»

Αναφέρθηκε και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, λέγοντας ότι είναι απολύτως σύμφωνος με το Σύνταγμα στο μέτρο που καθίσταται αναγκαίος. “Σημαίνει ότι όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι υπόλοιπες πιθανότητες της πειθούς, όταν έχουν δοθεί όλες οι δυνατότητες εμβολιασμού, υπό τις δυο αυτές προϋποθέσεις κρίσιμες υποδομές οι οποίες αφορούν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και δημόσια υγεία μπορούν να κινηθούν εντός του πλαισίου του υποχρεωτικού εμβολιασμού”.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι μια διευκόλυνση των πολιτών που δρουν στην κοινωνία και την οικονομία. “Δεν κάνει διάκριση στις βασικές ελευθερίες κίνησης όλοι μπορούμε να κινηθούμε αλλά δημιουργεί γρήγορη γραμμή για τους εμβολιασμένους για να μην υπόκεινται σε περαίρω γραφειοκρατίας. Έως τέλος Ιουνίου στόχος είναι να έχει ενεργοποιηθεί και η Ελλάδα έχει διαμορφώσει τις ψηφιακές δομες υποδοχής”

Πηγή: Reporter.gr

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist