Παρουσίαση βιβλίου την Τρίτη, 10 Αυγούστου ε.έ. και ώρα 19:30 στο Κοινοτικό Μέγαρο Ολύμπου Καρπάθου του Γιώργου Ηλ. Ζωγραφίδη με τον τίτλο “Τυπικό και δεοντολογία των παραδοσιακών διασκεδάσεων στην Όλυμπο Καρπάθου”.

Written by on 06/08/2021

47 Views

Παρουσιάζεται στην Όλυμπο της Καρπάθου το βιβλίο
“Τυπικό και δεοντολογία των παραδοσιακών διασκεδάσεων στην Όλυμπο Καρπάθου”
του Γιώργου Ηλ. Ζωγραφίδη

Παρουσιάζεται την Τρίτη, 10 Αυγούστου ε.έ. και ώρα 19:30 στο Κοινοτικό Μέγαρο Ολύμπου Καρπάθου το νέο βιβλίο του Γιώργου Ηλ. Ζωγραφίδη, που εκδόθηκε το 2020 στη Ρόδο με τον τίτλο “Τυπικό και δεοντολογία των παραδοσιακών διασκεδάσεων στην Όλυμπο Καρπάθου”.
Πρόκειται για ένα σοβαρό μελέτημα —έργο ζωής του συγγραφέα— στο οποίο αποθησαυρίζεται ο γλεντικός πλούτος και η σχετική δεοντολογία του τόπου της καταγωγής του συγγραφέα, του “Ελ Ντοράντο” της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης, με τρόπο μεθοδικό, ουσιαστικό και απόλυτα τεκμηριωμένο.
Είναι μια έκδοση 466 σελίδων, που χρηματοδοτήθηκε από την Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου “Η ΒΡΥΚΟΥΣ” και απευθύνεται τόσο στα μέλη της Ολυμπίτικης κοινωνίας, όσο και σε κάθε σοβαρό μελετητή της Ολύμπου και της Καρπάθου γενικότερα. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι, ως εκ του χαρακτήρος του, το πόνημα αυτό έχει ήδη αυτοδίκαια ενταχθεί στον κεντρικό πυρήνα των έργων της Καρπαθιολογίας.
Βασικοί παρουσιαστές του βιβλίου θα είναι ο καθηγητής Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παύλος Κάβουρας και ο δημοσιογράφος και δόκιμος θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρ. πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου (Π.ΟΡ.Ο.Κ.) Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist