Είναι  ένα νησί των Δωδεκανήσων (το δεύτερο μεγαλύτερο) με παρθένα ομορφιά, ιδανικός προορισμός για ήσυχες διακοπές με φόντο πανέμορφα τοπία, αλλά και πλούσια παράδοση.

Είναι ορεινή και βραχώδης, με πανέμορφες θάλασσες, γραφικά ορεινά χωριά, πλούσια παράδοση και διαδρομές με εντυπωσιακή θέα στο πέλαγος.

Τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Καρπάθου έχουν ανακηρυχθεί περιοχές Natura λόγω του φυσικού τους πλούτου.

Βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, τοπικά ήθη και έθιμα, κινηματογραφικά σκηνικά, πλούσιες τοπικές γεύσεις και μαγευτικά τοπία κάνουν την Κάρπαθο να μένει αξέχαστη σε όποιον την επισκεφθεί.

Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο μέρος στην γη.

Το νησί φημίζεται για τα παραδοσιακά πανηγύρια που φημίζονται για τη ζωντάνια, τη μουσική και το καλό φαγητό τους.

Ο φωτογράφος Γιάννης Βουλγαράκης απαθανάτισε κάποιες πτυχές του νησιού -όχι τις προφανέστερες- αλλά και το πανηγύρι του Άη Γιάννη στην Όλυμπο της Καρπάθου, στην Βρυκούντα συγκεκριμένα.

Θεωρείται ένα από τα πιο παραδοσιακά και ιδιαίτερα πανηγύρια του Αιγαίου.

Στο πανηγύρι ολοταχώς!

Το χωριό Όλυμπος είναι γραφικό και πανέμορφο, εξ ου και πολυφωτογραφημένο. Ο Γιάννης Βουλγαράκης αποτυπώνει την Όλυμπο και τους Καρπάθιους, αλλά και τους επισκέπτες του πανηγυριού με τρόπο συναισθηματικό.

Το συναίσθημα της γιορτής, του «μαζί», του διονυσιασμού που χαρακτηρίζει το ελληνικό γλέντι.

    Η Κάρπαθος, όμως, δεν είναι μόνο τα πανηγύρια της.

Ούτε η Ικαρία μόνο τα γλέντια της.

Ο Γιάννης Βουλγαράκης μάς χαρίζει εικόνες οικουμενικές: μπορεί να τραβήχτηκαν στην Κάρπαθο, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να προέρχονται από οποιονδήποτε τόπο στον κόσμο οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν, να πεθαίνουν και να αγαπούν κάτω από ζεστό ήλιο και με μυρωδιά αλμύρας.

Το σουρεάλ στοιχείο δεν θα μπορούσε να είναι απόν.

      Κάθε ταξίδι, κάθε προορισμός είναι υπόθεση προσωπική.

Τι έχει περισσότερη σημασία, τελικά; Να πηγαίνεις κάπου ή αυτό το κάπου να υπάρχει εκεί για σένα και να περιμένει την ματιά σου και το βήμα σου;

 

Πηγή:in.gr