ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Written by on 04/01/2022

47 Views

Αγαπητοί μου συμπολίτες, αγαπητοί Καρπάθιοι, μόνιμοι κάτοικοι κι απόδημοι, χρόνια πολλά!

Έπεσε η αυλαία μίας χρονιάς με ιδιαίτερες προκλήσεις και μεγάλες δυσκολίες.

Μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, για όλο τον πλανήτη, η μικρή Κάρπαθος κατάφερε να είναι παράδειγμα στην αντιμετώπιση του ιού που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα.

Με πρότυπα κλιμάκια του Δήμου, διενέργειας τεστ, που επεμβαίνουν από την αρχή της πανδημίας άμεσα σε κάθε εστία μόλυνσης, καταφέραμε να περιορίσουμε την διασπορά σε πολλές περιπτώσεις και να φτάσουμε στην καλοκαιρινή περίοδο ως ένα από τα covid free νησιά.

Με τον εμβολιασμό του πληθυσμού που επιτύχαμε να ξεκινήσει πολύ γρήγορα, είχαμε με την εναρξη της σεζόν ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων.

Όλοι μαζί, αρχές, φορείς και δημότες με κοινή προσπάθεια καταφέραμε να καρπωθούμε μία τουριστική σεζόν πολύ καλύτερη από αυτήν που περιμέναμε!

Οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και οι πολίτες μας πήραν μια σημαντική οικονομική ανάσα και βλέπουν πλέον με αισιοδοξία την επόμενη σεζόν.

Το 2021 είδαμε να λειτουργεί σε πλήρη στελέχωση το Νοσοκομείο μας, προσφέροντας υγειονομική περίθαλψη ισάξια με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας και στους Καρπαθίους.

Μωρά είδαν το πρώτο φως της ζωής τους στην Κάρπαθο, αφού πλέον διενεργούνται τοκετοί με ασφάλεια στο Νοσοκομείο μας.

Το επίτευγμα αυτό μας δείχνει τον δρόμο!

Όταν υπάρχει συνέχεια των Δημοτικών Αρχών, κοινή στόχευση και συνέπεια σε αυτά που απαιτούμε τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν.

Αντίθετα, όταν κυριαρχεί η μιζέρια, οι παλινωδίες σε αυτά τα οποία ζητούμε και όταν προτάσσεται η μικροπολιτική και τα ατομικά συμφέροντα παραμένουμε στάσιμοι!

Αγαπητοί μου συμπολίτες, το 2021 καταφέραμε να παραδώσουμε στον λαό της Καρπάθου το κτίριο στο Κονάκι, κτίριο που θα αποτελέσει την κοιτίδα πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε είδους.

Χαράχτηκε η γραμμή αιγιαλού στα Πηγάδια και καθορίστηκε η χερσαία ζώνη λιμένος με Φ.Ε.Κ. του 2021, ώστε πλέον να μπορούν να γίνουν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται στην παραλιακή.

Εξασφαλίστηκαν πόροι 9 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέου λιμένα και με την αγαστη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, οι υποδομές μας θα αναβαθμιστούν πολύ σύντομα.

Υλοποιείται η δεύτερη φάση του Φράγματος Σχοινά, ποσού άνω των 3 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει την ασφάλιση του Φράγματος και την δημιουργία χώρων προσβάσης των πολιτών για περίπατο κι άλλες δραστηριότητες.

Είναι στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης, η λειτουργία του ταχυδιυλιστήριου που εντός των προσεχών μηνών θα προσφέρει στην Πόλη των Πηγαδίων 1.000 κμ πόσιμο νερό καθημερινά.

Σχεδόν στο σύνολό τους, οι δεξαμενές και οι γεωτρήσεις ασφαλιστικάν με καινουργιες πόρτες, παράθυρα και επιχρίσματα σε μια συνολική παρέμβαση απαραίτητη ώστε να τοποθετηθούν με ασφάλεια οι σταθμοί της τηλεμετρίας.

Έτσι, σύντομα, θα παραδοθεί ένα υπερσύγχρονο σύστημα τηλεμετρίας κόστους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ που θα μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε κεντρικά όλες τις δεξαμενές και τις γεωτρήσεις της Καρπάθου.

Αναβαθμίστηκε η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, με την παγίωση έξι επιπλέον δρομολογίων εμβομαδιαίως με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει καθημερινά, εκτός από αεροπορική, και ακτοπλοϊκή σύνδεση με κάποιο από τα μεγάλα κέντρα.

Είδαμε την αξία της καθημερινής σύνδεσης αυτής, στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίσαμε με τις πυρκαγιές, όταν επίγειες δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο νησί μας.

Και στις πυρκαγιές, όλοι μαζί, με αξιοποίηση των δυνάμεων που διαθέτει ο τόπος, καταφέραμε να αποτρέψουμε το ολοκαύτωμα του φυσικού κάλους του νησιού μας το καλοκαίρι, ολοκαύτωμα που θα είχε ολέθριες επιπτώσεις στο τουριστικό μας προϊόν.

Αγαπητοί μου συμπολίτες όλη αυτή τη προσπάθεια, δυστυχώς, την έκαναν πιο δύσκολη συμπεριφορές πρωτόγνωρες για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της χώρας.

Συμπεριφορές που μας ταλαιπώρησαν αλλά τελικά απομονώθηκαν με τη συστράτευση όλων των παρατάξεων του Δήμου, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου έχοντας υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στον τόπο.

Η κοινωνία είναι αυτή που μας δίνει το μήνυμα, η κοινωνία είναι αυτή που επιζητεί ομοψυχία και σύνεση κι όχι διχασμό και ακραίες συμπεριφορές. Αυτό το μήνυμα, πρέπει να περάσει στη συνείδηση όλων όσοι αγαπούν την Κάρπαθο και να είναι η πυξίδα μας για το νέο έτος.

Όλοι όσοι προτάσσουν το συμφέρον του τόπου και μόνο, ενωμένοι, να πορευθούμε χτίζοντας ένα ελπιδοφόρο μέλλον!

Αγαπητοί μου συμπολίτες, εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία.

Το νέο έτος να προσφέρει αυτό που ο καθένας ποθεί για τον εαυτό του και την οικογένεια του.

Καλή Xρονιά & Eυτυχισμένο το 2022!
Kάρπαθος 02 Ιανουαρίου 2022
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist