Μετά τις επιτηδευμένες αντιδράσεις που αφορούν την από 22/4/2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου, ενημερώνουμε τον λαό της Καρπάθου,για τά αδέσποτα ζώα.

Written by on 25/04/2024

18 Views

Μετά τις επιτηδευμένες αντιδράσεις που αφορούν την από 22/4/2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου, ενημερώνουμε τον λαό της Καρπάθου για τα παρακάτω:
Από την ανάληψη των καθηκόντων μας από 1/1/2024 ως νέα Διοίκηση του Δήμου και δείχνοντας την σημασία που έχουν για εμάς τα αδέσποτα ζώα, προβήκαμε στις ακόλουθες ενέργειες:
Ορισμός συγκεκριμένου Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου για πρώτη φορά με αρμοδιότητα τη διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων (Απόφαση Δημάρχου 5/2024, περί ορισμού εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Καρπάθου).
Συναντήσεις και με τις 2 Φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Καρπάθου στις οποίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν και τις δύο φιλοζωικές, ώστε να βρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση για τις δεκάδες οχλήσεις που έχουμε από πολίτες της Καρπάθου και αφορούν τα αδέσποτα ζώα. Παράλληλα, στις 09/01/2024 συστήθηκε πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από μέλη και των 2 φιλοζωικών οργανώσεων και επιστημονικούς συνεργάτες (κτηνίατρους).
Πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Δήμου Καρπάθου, μετά από πρόταση της νέας Διοίκησης του Δήμου ποσού 15000€, ώστε να προμηθευτεί ποτίστρες και ταΐστρες και να τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία (μετά από γνωμοδότηση της πενταμελούς επιτροπής) στο νησί μας και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ώστε να μην απειλείται η δημόσια υγεία, όπως προβλέπεται από σχετική νομοθεσία.
Εν κατακλείδι, ως Δημοτική Αρχή υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το θεσμό του εθελοντισμού, αρκεί αυτός να προάγεται στο πλαίσιο υγιούς συνεργασίας. Η συνεργασία από την πρώτη μέρα της Διοίκησης του Δήμου με όλους τους φορείς αποτέλεσε και αποτελεί επιλογή μας.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Μιχάλης Κ. Φελλουζής


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist