ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Πρόταση για μια ολική ανατροπή στο μοντέλο της Πολιτικής Προστασίας»

Written by on 29/01/2022

42 Views

Την πρόθεσή του να συνεισφέρει με μια θετική πρόταση στην αναμόρφωση του μοντέλου πολιτικής προστασίας, εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι:
«δεν θα συμπράξω στον τοξικό χαρακτήρα που προσλαμβάνει η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας, με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να αποτελεί το ενιαίο κέντρο κάτω από το οποίο θα βρίσκονται όλες οι δομές, το προσωπικό και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του Κράτους και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, προκειμένου να υπάρχει ενιαίο συντονιστικό κέντρο που θα παίρνει τις αποφάσεις και κυρίως θα παίρνει και την ευθύνη.
Επανέφερε την πρόταση που είχε καταθέσει το περασμένο καλοκαίρι για τη δημιουργία Ενιαίας Δομής Δασοπυρόσβεσης σε κάθε περιφέρεια, υπαγόμενη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, που θα περιλαμβάνει τις υποδομές και θα συντονίζει το προσωπικό όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως η Πυροσβεστική, η Δασική Υπηρεσία και η αυτοδιοίκηση.
Στόχος, όπως ανέφερε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, είναι η ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση πυρκαγιών με επαρκείς εναέριες δυνάμεις που θα κινηθούν άμεσα, ειδικές επίγειες δυνάμεις που θα επιχειρούν με ταχύτητα σε κάθε Περιφέρεια και με συντονισμό από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας, ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ε πιέζεται από τρεις παράγοντες.
1ον: Από την υποχώρηση της δημόσιας εικόνας του και την διαρκή υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.
2ον: Από την απειλή που αισθάνεται από το ΚΙΝΑΛ.
3ον: Από την εσωκομματική αμφισβήτηση στις επιλογές του.
Οι τρεις αυτοί παράγοντες οδήγησαν στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας που φαινομενικά στρέφεται κατά της κυβέρνησης.
Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι :
«Η κυβέρνηση την Κυριακή θα επιβεβαιώσει ότι έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Όταν έρθει η ώρα, οι Έλληνες πολίτες θα επιβεβαιώσουν και θα ανανεώσουν και τη δική τους εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία και στον Πρωθυπουργό».

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist