«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τα προβλήματα συνδεσιμότητας με το διαδίκτυο και τη σταθερή τηλεφωνία στα Πηγάδια Καρπάθου»

Written by on 26/05/2022

53 Views

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του στον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο, ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολίτες και επιχειρήσεις σε περιοχή των Πηγαδίων Καρπάθου με τις συνεχείς βλάβες στην τηλεφωνική τους σύνδεση και στη σύνδεση τους με το διαδίκτυο.
Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η κακή ποιότητα των συνδέσεων συνδέεται με χαρακτηριστικά, όπως η χαμηλή ταχύτητα ίντερνετ σε VDSL γραμμές, με συχνές διακοπές στη σύνδεση με το διαδίκτυο αλλά και βλάβες στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.
Αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, πρόκειται για τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και επιπλωμένα δωμάτια ή διαμερίσματα, γεγονός που έχει πολλαπλές και αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία τους.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι με το νόμο 2867/2000 ενισχύθηκε ο ρυθμιστικός, εποπτικός και ελεγκτικός ρόλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και ζητά την άμεση παρέμβασή της για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο.

Κύριε Πρόεδρε,

Εδώ και αρκετό διάστημα, σε συγκεκριμένη περιοχή στα Πηγάδια Καρπάθου, πολίτες και επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην τηλεφωνική τους σύνδεση και στη σύνδεσή τους με το διαδίκτυο.
Η κακή ποιότητα των συνδέσεων συνδέεται με χαρακτηριστικά, όπως η χαμηλή ταχύτητα ίντερνετ σε VDSL γραμμές, με συχνές διακοπές στη σύνδεση με το διαδίκτυο, αλλά και βλάβες στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα) αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείται στη δραστηριότητα τους από το πρόβλημα αυτό.
Έχουν προβεί σε επίσημη καταγγελία και διαμαρτυρία προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τους παρόχους αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Με δεδομένο ότι με το νόμο 2867/2000 ενισχύθηκε ο ρυθμιστικός, εποπτικός και ελεγκτικός ρόλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, απαιτείται η άμεση παρέμβαση της για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Αποτελεί ζήτημα ισονομίας και σεβασμού απέναντι σε αυτούς τους πολίτες.
Σας κοινοποιώ τη διαμαρτυρία των πολιτών που υφίστανται το πρόβλημα και αναμένω ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε.
.

 

Με εκτίμηση

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίο


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist