ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μέτρα στήριξης του κοινωνικού τουρισμού και αποκατάστασης της εικόνας της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού»

Written by on 01/09/2023

93 Views

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μέτρα στήριξης του κοινωνικού τουρισμού και αποκατάστασης της εικόνας της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού»

Μέτρα στήριξης για την ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο και για να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, μετά την ερώτηση που είχε καταθέσει ο Μάνος Κόνσολας, ζητώντας την ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού αλλά και μια στοχευμένη καμπάνια τουριστικής προβολής και αποκατάστασης της φήμης του νησιού ως τουριστικού προορισμού.
Σε απάντηση των Υπουργών Εργασίας και Τουρισμού προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου γίνεται γνωστό ότι:
– Διπλασιάζονται από 6 σε 12 οι διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
– Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολυτέκνους. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
– Επανασχεδιάζονται τα προγράμματα συνδιαφήμισης με τους μεγάλους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες. Διαμορφώνονται προγράμματα συνδιαφήμισης ετήσιας διάρκειας σε βασικές αγορές – στόχους
– Ενισχύεται η προβολή ης Ρόδου στις καμπάνιες συνδιαφήμισης και διαφήμισης που τρέχουν ήδη σε 18 χώρες του εξωτερικού.
– Δημιουργείται σχέδιο μακροπρόθεσμης προβολής της Ρόδου. Η αξιολόγηση των στοιχείων που θα προκύψουν από την απόδοση των αγορών – στόχων και τις άμεσες ενέργειες επικοινωνίας για αντιστροφή του κλίματος και συνακόλουθα της ταξιδιωτικής τάσης για τον προορισμό, θα αποτελέσουν τη βάση για ένα σχέδιο προβολής της Ρόδου σε βάθος χρόνου, με έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νησιού, αλλά και τις δράσεις βιωσιμότητας που θα καταστήσουν τον προορισμό ένα παράδειγμα για όλη τη Μεσόγειο.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 27 Ιουλίου, ο Μάνος Κόνσολας είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη του τουρισμού στη Ρόδο, με στόχο την αποκατάσταση της εικόνας και της φήμης του νησιού ως τουριστικού προορισμού μέσα από εκτεταμένη καμπάνια προβολής και επικοινωνίας από το Υπουργείο Τουρισμού, αλλά και με την ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού για τη Ρόδο, προτάσεις στις οποίες ανταποκρίθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί.
Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη για να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης και προτάσεις όπως:
– Η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και επαρκώς χρηματοδοτούμενου τοπικού προγράμματος αναδάσωσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πράσινο Ταμείο, το Κράτος και την αυτοδιοίκηση. Με χρονοδιάγραμμα, μετρήσιμους στόχους και τη δέσμευση ότι εκεί που ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος, καμία αλλαγή χρήσης. Η Ρόδος πρέπει να πρασινίσει και πάλι.
– Η χρηματοδότηση και υλοποίηση από το Υπουργείο Υποδομών των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να γίνουν άμεσα.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist