Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: Είναι πραγματικά συγκινητική η ανθρωπιστική βοήθεια που καταφθάνει στην Μαγνησία από το χωριό Πύλες της ακριτικής Καρπάθου..

Written by on 12/09/2023

172 Views

Ι.Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: Είναι πραγματικά συγκινητική η ανθρωπιστική βοήθεια που καταφθάνει στην Μαγνησία και στην Τοπική μας Εκκλησία, από Ιερές Μητροπόλεις και άλλους φορείς, για την στήριξη των πλημμυροπαθών αδελφών μας, βοήθεια που περιλαμβάνει πολύ μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ξεχωριστή, ανάμεσά τους, ήταν η προσφορά των μικρών παιδιών από το χωριό Πύλες της ακριτικής Καρπάθου, τα οποία, κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, έστησαν ένα πρόχειρο «μαγαζάκι» στο χωριό τους, με χειροποίητες κατασκευές τους, από την διάθεση των οποίων συγκέντρωσαν το ποσό των 560 ΕΥΡΩ.

Το ποσό αυτό, με την εμπνευσμένη καθοδήγηση ενός εκλεκτού Κληρικού και Παπα-δάσκαλου στην Κάρπαθο, του Αρχιμανδρίτου Καλλινίκου Μαυρολέοντος, κατέθεσαν ήδη στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου, επίσης, ετοιμάζει ανθρωπιστική αποστολή προς την Μητρόπολή μας, για την στήριξη των ευπαθών συνανθρώπων μας.

Σχολιάζοντας την συγκινητική πρωτοβουλία των παιδιών και του πνευματικού τους Πατέρα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «όσο υπάρχουν ψυχές που αγαπούν, υπάρχει ελπίδα σ’ αυτόν τον τόπο».

 Πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist