Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για να παραταθεί η προθεσμία αντικατάστασης Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες»

Written by on 18/09/2023

87 Views

«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για να παραταθεί η προθεσμία αντικατάστασης Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες»

Με παρέμβασή του στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί.
Όπως είναι γνωστό, έχει τεθεί σε ισχύ, πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης Ε.Δ.Χ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο πρόγραμμα, οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν προθεσμία έξι (6) μήνες, προκειμένου να ταξινομήσουν και να θέσουν σε κυκλοφορία το αυτοκίνητο.
Ο κ. Κόνσολας, όμως, επισημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως:
– η καθυστέρηση στην παράδοση καινούργιων οχημάτων από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.
– οι δυσκολίες που υπάρχουν στην εύρεση μεταχειρισμένων οχημάτων.
Για αυτούς τους λόγους, ο Μάνος Κόνσολας προτείνει να προχωρήσει το Υπουργείο Μεταφορών, στην έκδοση εγκυκλίου με την οποία θα παρατείνεται η προθεσμία αντικατάστασης Ε.Δ.Χ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι αυτό έχει ξανασυμβεί όπως στην περίπτωση της αντικατάστασης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist