Το ΔΣ του συλλόγου μας, ομόφωνα αποφάσισε να προσκαλέσει το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομισπονδίας ( ΕΟΟ) στη Ρόδο σε κοινή συνεδρίαση την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023..

Written by on 25/09/2023

97 Views

Το ΔΣ του συλλόγου μας, ομόφωνα αποφάσισε να προσκαλέσει το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομισπονδίας ( ΕΟΟ) στη Ρόδο σε κοινή συνεδρίαση την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που επηρεάζουν την άσκηση της οδοντιατρικής στην περιοχή μας και γενικότερα στην νησιωτική Ελλάδα, καθώς και σε θέματα που άπτονται της λειτουργείας των μικρών Οδοντιατρικών συλλόγων. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει μια ουσιαστική σχέση και σύνδεση, πέραν της τυπικής που απορρέει από τον νόμο, μεταξύ των τοπικών Ο.Σ. της χώρας και της ΕΟΟ. Η αμφίπλευρη εξωστρέφεια οδηγεί σε καλύτερη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, σφυρηλατεί ισχυρές προσωπικές και συνδικαλιστικές σχέσεις που εν τέλει λειτουργούν υπέρ των συναδέλφων και των συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο κ. Δεβλιώτη και όλα τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας που μετείχαν στην συνεδρίαση, για την αποδοχή της πρόσκλησης, για το ενδιαφέρον και την κατανόηση τους. Στην αρχή, εις ανάμνηση της συνεδρίασης, δόθηκε πλακέτα με τα σύμβολα των νησιών της Δωδεκανήσου στον πρόεδρο της ΕΟΟ.
Ειδικότερα συζητήθηκαν τα εξής:
1.Λειτουργία και στήριξη των μικρών οδοντιατρικών συλλόγων.
2.Απαλλαγή από περιττές υποχρεώσεις των ΟΣ.
3. Η τήρησης του Δεοντολογικού Κανονισμού Οδοντιάτρων πανελλαδικά.
· Πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε την τήρηση του ΔΚΟ ισοβαρώς από όλους τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της χώρας και πόσο δύσκολο είναι να το ελέγξουμε;
· Είναι λύση η πλήρης απελευθέρωση ή όχι;
· Ποιες είναι οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνουμε και ποιο το πλαίσιο που θα δημιουργήσουμε ώστε να κινηθούμε μέσα σε αυτό;
4. Συνεχιζόμενη επιμόρφωση οδοντιάτρων.
· Να διευκρινιστεί η υποχρεωτικότητα ή όχι της ΣΕΕΟ.
· Να στηρίζονται οι μικροί νησιωτικοί ΟΣ στη διοργάνωση σεμιναρίων.
· Η ΕΟΟ να επιλέγει και νησιά ως τόπο διεξαγωγής των ΠΟΣ έστω και σε αραιά χρονικά διαστήματα.
5. Προτάσεις για στήριξη της νησιωτικότητα:
· Μεταφορικό ισοδύναμο.
· Χαμηλό ΦΠΑ.
· Οδοντιατρικός τουρισμός.
· Συνεργασία των ελευθεροεπαγγελματιών οδοντιάτρων με τις Δημόσιες υγειονομικές δομές των νησιών.
Ελπίζουμε τα συζητηθέντα θέματα να έχουν απήχηση στα μέλη του ΔΣ της ΕΟΟ, να τα εστερνιστούν και να προσπαθήσουν για την υλοποίηση τους.
Ευελπιστούμε η συνεδρίαση αυτή να γίνει η απαρχή μιας σειράς αντίστοιχων συνεδριάσεων και σε άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να υπάρξει εξωστρέφεια της ΕΟΟ, να αποκτήσει πλήρη γνώση των ιδιαίτερων συνθηκών της άσκησης της οδοντιατρικής ανά περιοχή και εν τέλει να προκύψει πιο στενή συνεργασία με τους περιφερειακούς Ο.Σ.
Νίκος Διακογεωργίου
Μέλος ΔΣ της ΕΟΟ
Πρόεδρος ΟΣΔ

Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist