Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ξεκινούν τα Μαθήματα μουσική παράδοση και έθιμον στην Αδελφότητα Ολυμπιτών«Η Δήμητρα» για την περίοδο 2023-2024

Written by on 19/10/2023

269 Views
Έναρξη Μαθημάτων Αδελφότητας για την περίοδο 2023-2024
 το απόγευμα είχαμε την χαρά να κάνουμε άλλο ένα ωραίο ξεκίνημα στην μουσική παράδοση και στα έθιμα μας με αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων συμπατριωτών μας. Μετά το ιερό μυστήριο του Αγιασμού που τελέστηκε από το εφημέριο της γειτονικής μας εκκλησίας του Αγίου Νείλου πάτερ Δημήτριο στο πολιτιστικό κέντρο στην Καλλίπολη και την ευλογία και τις ευχές που λάβαμε από εκείνον, ο χορός ζέφτηκε γα τα καλά από τα παιδιά όλων των ηλικιών και τους έμπειρους δασκάλους τους για το πρώτο μάθημα της χρονιάς. Η μουσική ζωντανή όπως κάθε φορά στα μαθήματα μας, με πρωταγωνιστές τους νεαρούς οργανοπαίχτες της παροικίας μας. Κάθε ξεκίνημα όμως χρειάζεται να έχει ανάμνηση γλυκιά και για το λόγο αυτό και το δικό μας συνοδεύτηκε με πλουσιοπάροχο κέρασμα από χειροποίητους παραδοσιακούς λουκουμάδες και μέλι του τόπου μας από την συμπατριώτισσα μας και μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας Κα Μαρίας Τσαμπανάκη Κοντονικόλα, που πάντα μας αποφανεύει με τα ξεχωριστά της εδέσματα. Η προσέλευση των συμπατριωτών μας από όλες τις μεριές της Αττικής με καταγωγή από τα περισσότερα χωριά του νησιού μας, ήταν για άλλη μια χρονιά μεγάλη και ιδιαιτέρως συγκινητική.
Πιστοί στην αποστολή μας συνεχίζουμε με αφοσίωση και πατριωτική προσήλωση την έργο της διατήρησης και της μεταλαμπάδευσης της λαϊκής μας παράδοσης στις νεότερες γενιές. Ευχαριστούμε τις οικογένειες που ανταποκρινόμενες και στο φετινό μας κάλεσμα, δείχνουν να στηρίζουν τις διαχρονικές προσπάθειες της Δήμητρας, θεωρώντας κι εκείνες χρέος τους να «μπολιάσουν» και να μυήσουν τα παιδιά τους με τους θησαυρούς της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης.
Τα απογεύματα της Κυριακής αποκτούν το ξεχωριστό ηχόχρωμα της Ολύμπου και της Καρπάθου. Με χαρά θα σας περιμένουμε κάθε εβδομάδα να τα απολαμβάνουμε παρέα.

Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist