Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Written by on 26/12/2023

78 Views

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου Katerina Sakellaropoulou
Η Αδελφότητα μας την παραμονή των Χριστουγέννων έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα της Ολύμπου στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με μια πολυμελή ομάδα χορευτών και οργανοπαιχτών βρεθήκαμε από το πρωί της παραμονής στο Προεδρικό Μέγαρο (Αθήνα) Προεδρικό Μέγαρο μαζί με δεκάδες άλλα πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους από όλη την Ελλάδα που είχαν μεταβεί εκεί για τον ίδιο σκοπό.

Στην εορταστική ατμόσφαιρα και στον στολισμένο διάκοσμο του Προεδρικού Μεγάρου, τα νιάτα της Ολύμπου και της παροικίας μας ντυμένα με τα καβάγια και τις ανδρικές μας φορεσιές, ομόρφυναν και πλούμισαν ακόμα περισσότερο τον εντυπωσιακό χώρο.

Στην Κυρία Πρόεδρο απαγγείλαμε παρέα με τα παραδοσιακά μας όργανα τα κάλαντα των Χριστουγέννων, ενώ τα παιδιά μας χόρεψαν αποκλειστικά πάνω χορό λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαμε στην διάθεση μας για την εμφάνιση. Ταυτόχρονα και κατά την διάρκεια του πάνω χορού, της τραγουδήσαμε και τις εξής συμβολικές μαντινάδες :

«Τα υψηλά καθήκοντα Πρόεδρε επιτελείτε
Την χώρα μας επάξια παντού εκπροσωπείτε»

«Πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος γνήσια Ελληνίδα
Ενότητα προάγετε, τιμάτε την Πατρίδα»

«Είστε κοινής αποδοχής Πρόεδρε των Ελλήνων
Πολύτιμο στολίδι μας σαν ο ανθός των κρίνων»

«Αγώνες δώσατε σκληρούς για την δικαιοσύνη
Και τώρα στέκεστε ψηλά άστρο στην Ρωμιοσύνη»

Η Κυρία Πρόεδρος αμέσως μετά την αναμνηστική φωτογραφία που βγάλαμε μαζί της, αρχικά μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας την εορταστική αυτή ημέρα ενώπιον της, ενώ ταυτόχρονα συζητήσαμε για την επίσκεψη της τον Οκτώβριο του 2021 στην Όλυμπο και την Κάρπαθο, ευχαριστώντας μας για την τότε υποδοχή και φιλοξενία δίνοντας μας επίσης θερμούς χαιρετισμούς για όλους τους Καρπάθιους. Στην Κυρία Σακελλαροπούλου προσφέραμε μια τεράστια επιμελημένη και Χριστουγεννιάτικα στολισμένη συσκευασία, η οποία εμπεριείχε τις πολυάριθμες διαχρονικά εκδόσεις της Αδελφότητάς μας πράγμα για το οποίο επίσης μας ευχαρίστησε.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την νεολαία μας που παραβρέθηκε, τραγούδησε τα κάλαντα και χόρεψε με δύναμη και πάθος ενώπιον της Κυρίας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και τους μουσικούς που μας συνόδευσαν περίτεχνα με τα παραδοσιακά μουσικά μας όργανα. Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς, συνοδούς και όλους τους καλούς μας φίλους συμπατριώτες που μας συνόδευσαν σε αυτό το τόσο σημαντικό ραντεβού.
Θεωρούμε ότι με την παρουσία μας στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας αυτήν την γιορτινή αλλά και συμβολική συνάμα μέρα ψάλλοντας τα κάλαντα στον Πρώτο στην τάξη Έλληνα Πολίτη και αρχηγό του κράτους, εκπροσωπήσαμε επάξια την Όλυμπο Καρπάθου καθώς επίσης και την μεγάλη και ακμάζουσα παροικία μας σε ανώτατο επίπεδο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα πατροπαράδοτα έθιμα μας.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist