ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Written by on 07/03/2024

103 Views

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΜΑΣ!
Εβδομήντα επτά χρόνια μετά την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα, νιώθουμε υπερήφανοι, που ως Δωδεκανήσιοι, αντιμετωπίζουμε δυναμικά τις αλλεπάλληλες κρίσεις της εποχής μας, με Ανθρωπιά, Πολιτισμό, Γενναιότητα. Τιμούμε τη σημερινή ημέρα, μνημονεύοντας ευλαβικά τους αγώνες και τις θυσίες των Δωδεκανησίων για την ελευθερία! Κρατάμε άσβεστη την επαναστατική φλόγα των προγόνων μας οι οποίοι μετά από αγώνες και θυσίες είδαν να υψώνεται η γαλανόλευκη στα νησιά μας. Αυτή η χρυσή σελίδα της Ιστορίας μας, αποτελεί έναν φάρο που συνεχώς εκπέμπει ένα διαχρονικό μήνυμα:
Οι Δωδεκανήσιοι μπορούμε να κατακτήσουμε τα πάντα ενωμένοι. Γνωρίζουμε λοιπόν, ότι το μεγάλο μάθημα της Ιστορίας μας είναι η ενότητα. Αυτό είναι το όπλο μας. Η δύναμη μας. Έτσι, θα διαφυλάξουμε την Ελευθερία μας, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες και κυρίως ενάντια στο κλίμα αμφισβήτησης της ελληνικότητας του Αιγαίου και των νησιών μας.
Από εδώ λοιπόν, το νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου, την όμορφη Κάρπαθο, τιμούμε την ιστορία μας έχοντας «πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας», και στέλνουμε όλοι μαζί, με μια φωνή, την ευχή: Χρόνια πολλά στα Δωδεκάνησά μας!

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Μιχαήλ Κων. Φελλουζής


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist