Στοχευμένη συνάντηση εργασίας του Δήμου Καρπάθου με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Written by on 16/04/2024

84 Views

Στοχευμένη συνάντηση εργασίας του Δήμου Καρπάθου με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη

Εποικοδομητική ήταν η προγραμματισμένη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχάλη Φελουζή και αντιπροσωπεία του Δήμου στα κεντρικά του Οργανισμού στην Αθήνα στις 10 Απριλίου 2024.
Στο πλαίσιο της συνάντησης στην οποία έδωσαν επίσης το παρών οι κ.κ. Τάσος Μηλιός Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Τουρισμού, Δημήτρης Κωνσταντινίδης Πρόεδρος του Δ.Σ., Αναστασία Σκούλλου Ειδική Σύμβουλος Τουρισμού και Μαρία Τσιραγάκη και Μιχάλης Λυτός, μέλη της ομάδας εργασίας Τουρισμού, παρουσιάστηκε η Κάρπαθος με παράθεση στατιστικών, στόχων και περιγραφών του τουριστικού «προιόντος», γεγονός που κατέστησε τη συνέχεια της συζήτησης ακόμη πιο παραγωγική κατά γενική ομολογία.
Δόθηκε βαρύτητα στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται και παρουσιάζουν προοπτικές στο νησί και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους αυθεντικούς οικισμούς, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού και τις παραδοσιακές φορεσιές για τις οποίες και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με πρωτότυπους τρόπους διεθνούς ανάδειξης τους. Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη στήριξης της Καρπάθου μέσω προωθητικών δράσεων και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τα Γραφεία ΕΟΤ και προσκάλεσε τον κ. Φραγκάκη να ανανεώσουν το ραντεβού τους στην Κάρπαθο προκειμένου να βιώσει τη μοναδική Καρπαθιακή φιλοξενία. Αμφότεροι συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στο επόμενο διάστημα διερευνώντας πλήθος πεδίων όπως μεταξύ άλλων την προσέγγιση νέων αεροπορικών εταιρειών και τη συνεργασία με Tour Operators. «Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε δείξει πως ο τουρισμός θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής. Μέλημα μας είναι να τεθούν οι βάσεις μια ουσιαστική, σύγχρονη και επίκαιρη τουριστική προβολή και για τον λόγο αυτό επιδιώξαμε από νωρίς να “χτίσουμε” γέφυρες επικοινωνίας με τον ΕΟT και τον Γενικό Γραμματέα κ Φραγκάκη τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς για την πρώτη σημαντική επαφή» επεσήμανε ο κ. Μηλιός.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist