Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών – Συνελήφθησαν 9 μέλη.

Written by on 22/06/2021

36 Views

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών – Συνελήφθησαν 9 μέλη.


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αττικής και των Δωδεκανήσων,
ενώ παράλληλα επιδίωκαν τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους και την απόκρυψη της προέλευσής τους.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε οικονομική έρευνα και αξιοποιήθηκαν πλήρως στοιχεία τραπεζικών χρηματοροών, που οδήγησαν στην ανίχνευση μεταφορών κεφαλαίων και στην αποκάλυψη της σχέσης μεταξύ των προμηθευτών και διακινητών ναρκωτικών ουσιών.
Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα έντεκα (11) άτομα.
Όπως εξακριβώθηκε, αρχηγικά μέλη της οργάνωσης διαχειρίζονταν τρεις (3) χώρους, σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στην Αττική, τα οποία είχαν εκμισθώσει είτε στο όνομά τους είτε σε τρίτα άτομα, και τα επισκέπτονταν σχεδόν καθημερινά, κυρίως βραδινές ώρες.


Στο εσωτερικό τους είχαν εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια φυτωρίων κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονίας (συστήματα εξαερισμού με φίλτρα, ανεμιστήρες, σωλήνες εξαερισμού, λάμπες αλογόνου, μετασχηματιστές ρεύματος, ζυγαριές ακριβείας, πλαστικές γλάστρες, ειδικές σκηνές καλλιέργειας εσωτερικού χώρου), ενώ στους ίδιους χώρους πραγματοποιούσαν αποξήρανση και κατάλληλη επεξεργασία αυτής.
Τις ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης που προορίζονταν για διακίνηση, τις προμήθευαν σε μέλος με κεντρικό ρόλο, ο οποίος με τη σειρά του φρόντιζε, μέσω άλλων μελών, να τις συσκευάζει μέσα σε άλλα ειδή (μικρές συσκευές, λάμπες, πρίζες κ.λπ.). Ακολούθως μεταφέρονταν με μεταφορική εταιρεία στην Κάρπαθο.

Για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, στα δέματα ανέγραφαν διαφορετικά – ψευδή στοιχεία αποστολέα και παραλήπτη, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να μην αποκαλύπτεται το περιεχόμενο των συσκευασιών (ψεκασμός και κάλυψη με μαύρο φιλμ), χρησιμοποιώντας και κώδικα επικοινωνίας για το είδος και τις διακινούμενες ποσότητες.

Οι ναρκωτικές ουσίες διαμοιράζονταν στην Αττική και στην Κάρπαθο σε μέλη της οργάνωσης, που είχαν ρόλο τοπικού εμπόρου, με τρόπο που καθιστούσε δυσχερή τον εντοπισμό των συναλλαγών (εναπόθεση ποσοτήτων σε δημόσιο χώρο και παραλαβή), ενώ μέρος των ναρκωτικών από την Κάρπαθο διακινούνταν και στην Κάσο.
Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, βασικό μέλος της οργάνωσης, έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης για εμπορία ναρκωτικών, έδινε οδηγίες σε άλλο μέλος και για λογαριασμό του προμήθευε με ναρκωτικά το άτομο που είχε το κεντρικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών στην Κάρπαθο.
Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη της οργάνωσης σε Αττική και Κάρπαθο, ενώ εντοπίστηκαν και οι τρείς (3) χώροι – εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στην Αττική.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους καλλιέργειας, σε οικίες και οχήματα μελών της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, τριών εργαστηρίων υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης,
5.075 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
160 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
37 δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας,
15 κορμοί δενδρυλλίων κάνναβης πλήρως αποψιλωμένοι,
146,8 γραμμάρια κοκαΐνης και 74 δισκία ecstasy μικροποσότητες ecstasy και μεθαμφεταμίνης,
11.935 ευρώ,
μοτοσικλέτα,
16 κινητά τηλέφωνα και 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist