Νικητιάδης: για κίνδυνο «κοκκινίσματος» της Ρόδου. ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ. ΔΟΥΛΕΨΤΕ.

Written by on 01/07/2021

28 Views

Ενόψει τον τεράστιου κινδύνου, να χαρακτηριστεί «κόκκινο» το νησί της Ρόδου εξαιτίας των διαρκώς αυξανομένων κρουσμάτων του κορωνοïού , ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης έκανε την παρακάτω δήλωση :
« Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στη Ρόδο. Το νησί κινδυνεύει τόσο από πλευράς υγειονομικής με κίνδυνο την υγεία και τις ζωές μας, όσο και από πλευράς οικονομικής με το ενδεχόμενο που φαίνεται στον ορίζοντα, να χαρακτηριστεί η Ρόδος «κόκκινη» με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό του νησιού.
Αντί η Ρόδος, κυρίως εξαιτίας της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού, να είναι καταπράσινη και covid free εδώ και μεγάλο διάστημα, κινδυνεύουμε την πιο κρίσιμη ώρα, να χαρακτηριστούμε επικίνδυνο νησί για την υγεία των εν δυνάμει επισκεπτών μας. Στα άλλα νησιά μας δηλαδή, που καταφέρανε οι κάτοικοι να πετύχουν ικανοποιητικά ποσοστά εμβολιασμών και συνεχίζουν προς την ανοσία, είναι πιο σώφρονες ; Kάτι δεν πάει καλά. Οφείλουν πλέον να συνειδητοποιήσουν οι υπεύθυνοι τοπικοί άρχοντες, ότι το πρόβλημα δεν ήταν ούτε ο μικρός αριθμός των εμβολίων, ούτε η έλλειψη χώρων. Το πρόβλημα έχει πλέον όνομα, επώνυμο και διεύθυνση. Είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που διακατέχει τους συμπατριώτες μας. Και για να υπάρξει εμπιστοσύνη, πρέπει να υπάρξει πειθώς. Η πειθώς όμως δεν λειτουργεί χωρίς να ενεργοποιηθούμε όλοι. Η πειθώς απαιτεί πολύ περισσότερα από τις διαφημιστικές καμπάνιες με συνθήματα – ερωτήματα του στιλ «γιατι να λείπεις από τη ζωή σου ; ». Για να πεισθεί ο κόσμος και ιδίως οι νέοι, απαιτείται προσωπική επαφή. Απαιτείται συζήτηση από άτομα που μπορούν να πείσουν. Απαιτείται δουλειά από άτομα που εμπιστεύονται οι άνθρωποι.
Η Ρόδος έχει 49 άτομα εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, 21 άτομα εκλεγμένους Περιφερειακούς συμβούλους και πάνω από 200 εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους. Σύνολο πάνω από 270 άτομα. Άτομα που έτυχαν της εμπιστοσύνης του Ροδιακού Λαού για να διαχειριστούν τα κοινά, είτε ως συμπολίτευση, ή ως αντιπολίτευση. Συνολικώς επαναλαμβάνω πάνω από 270 δημοτικούς, τοπικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, αν αφιέρωναν το 1/30 του χρόνου που αφιέρωσαν για να εκλεγούν, θα μπορούσαν εύκολα να πείσουν χιλιάδες Ροδίτισες και Ροδίτες να εμβολιαστούν. Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ αδιανόητο να κινδυνεύει ξανά η Ρόδος να μπει στο «κόκκινο». Αποτελεί τρομακτική πολυτέλεια για την υγεία μας και σίγουρα για τον τουρισμό μας, η δυσμενής αυτή προοπτική. Εκστρατεία λοιπόν. Να αφήσουμε για λίγο τις φωτογραφήσεις και τις δημόσιες σχέσεις. Προέχει η υγεία μας, προέχει ο τουρισμός μας. Τα άλλα, θα έλθουν. Υπάρχει χρόνος. Εκστρατεία τώρα, χωριό- χωριό, γειτονιά-γειτονιά, όλοι μαζί. Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, αρχηγοί των παρατάξεων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι ενωμένοι όλοι. Εκστρατεία για δύο εβδομάδες. Μόνο έτσι θα πείσουμε και είναι φοβάμαι μονόδρομος. Οτιδήποτε άλλο, μπορεί να μας εμπλέξει σε περιπέτειες».


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist