{Ζήσε σαν Καρπάθιος στην Κάρπαθο} Ξεκίνηνα το πιλοτικό οικοτουριστικό πακέτο από το τουριστικό γραφείο Karpathos Travel .

Written by on 07/10/2021

60 Views

Στην Κάρπαθο βρίσκονται από χθες οι 6 ειδικοί testers από το εξωτερικό και σήμερα ξεκινά η 1η μέρα της δοκιμής του πιλοτικού οικοτουριστικού πακέτου που έχει δημιουργηθεί από την Ενεργειακή ΑΕ / Read SA στο πλαίσιο του έργου #DESTIMEDPLUS. Πρόκειται για μια διαφορετική αντίληψη του τουρισμού που είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Το οικοτουριστικό 4 ήμερο πρόγραμμα που οργανώνεται από την εταιρεία Ενεργειακή Α.Ε. , αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Δωδεκανήσου. Ο κ. Μιχάλης Ρείσης, είναι το πρόσωπο κλειδί της όλης προσπάθειας. Μέσα από το Karpathos travel, έχει αναλάβει ως τουριστικός πράκτορας τον καθολικό προγραμματισμό, τον συντονισμό και την υλοποίηση του πακέτου.

Το πρόγραμμα βρίσκεται στην 2η φάση του με την αξιολόγηση από 6 επαγγελματίες του είδους, απο διάφορες χώρες του εξωτερικού. Η αξιολόγηση του πακέτου θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικό χρόνο με τους συμμετέχοντες και οι αξιολογητές θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία με τίτλο.

Η πρώτη ημέρα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο, στη συνέχεια συνάντηση με την Έπαρχο Καρπάθου και ΗΝ Κάσου κ. Νικολαϊδη και μετά η ομάδα ανεβαίνει στις Μενετές. Εκεί θα μάθουν πως φτιάχνουν Μακαρούνες  από την κα Έρη Ρήγα στο Καρπάθικο σπίτι . Θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα με ντόπια παραγωγή.

“Feel like a local in Karpathos island”  Ζήσε σαν Καρπάθιος στο νησί της Καρπάθου”.  Είναι ο τίτλος του προγράμματος!

Στην δράση αυτοί συμμετέχει ποικιλία ανθρώπων από την κοινωνία της Καρπάθου, όπου θα αναδείξουν την κουλτούρα μας, τις παραδόσεις μας, την γαστρονομία, τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου. Τις επόμενες ημέρες τα Καρπαθιακά νέα θα έχουν περισσότερες πληροφορίες καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη σπουδαία δράση.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist