Ο Στέλιος Κωνσταντινίδης πήρε την απόφαση και άνοιξε τον Κρίθαμο, ένα εστιατόριο που προσφέρει γεύσεις εμπνευσμένες από την Κάρπαθο και όλη τη Μεσόγειο.

Written by on 17/10/2021

41 Views

Πήρε την απόφαση και άνοιξε τον Κρίθαμο, ένα εστιατόριο που προσφέρει γεύσεις εμπνευσμένες από την Κάρπαθο και όλη τη Μεσόγειο.

Σε ένα ζεστό χώρο διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να σας κάνει να νοιώθετε σαν στο σπίτι σας, εκτυλίσσονται καθημερινά οι πιο γευστικές ιστορίες. Το μενού στον Κρίθαμο ξεκινάει, ενδεικτικά, με «κοπέλες Καρπάθου», χορτοπιτάκια δηλαδή φτιαγμένα με χειροποίητο φύλλο γεμιστά με χόρτα εποχής, τυροπιτάρι Ολύμπου Καρπάθου με χειροποίητο φύλλο, κατσικίσια φέτα και δυόσμο. Συνεχίζει με παραδοσιακή σαλάτα Καρπάθου,αγγουροντοματοσαλάτα του χωριού με κρίθαμο, ρόκα, γλιστρίδα (στην εποχή της), φέτα, αυγό, πατάτα, φρέσκο κρεμμύδι, τσακιστές ελιές και χρωματιστές πιπεριές και συνεχίζει με μακαρούνες χειροποίητες Καρπάθου

με παραδοσιακή κασιώτικη σιτάκα και τσίκνωση (τηγανισμένο και αποξηραμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο). Στα hit του μενού συγκαταλέγεται, επίσης, το περίφημο μοσχαρίσιο κότσι γάλακτος

ψημένο σε αργό φούρνο 4 ωρών με ξινόμαυρο κρασί και τα λαχανικά του…σκέτη λιχουδιά!

Μοσχαρίσιο Κότσι με τις μακαρούνες της γιαγιάς, μελωμένη σάλτσα από το Κότσι και ξερή μυζήθρα.

Μακαρούνες στον Κρίθαμο
Για τα ποτήρια σας, ο Στέλιος Κωνσταντινίδης έχει φτιάξει μια λίστα με κρασιά, μπύρες, ούζο και τσίπουρο ενώ για γλυκό μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα καρπαθιώτικα χειροποίητα μυζηθροπιτάκια με φύλο χειροποίητο, σιτάκα και φρέσκια μυζήθρα τα οποία σερβίρονται με θυμαρίσιο μέλι κανέλα και σουσάμι και τη θεϊκή τάρτα με κρέμα μαστίχας,γλυκό του κουταλιού και βασιλικό σύκο.

Τάρτα με κρέμα μαστίχας,γλυκό του κουταλιού και βασιλικό σύκο.
Πού: Κρίθαμος, Μπουμπουλίνας 25, Φιλοθέη Ψυχικό, Τηλέφωνο: 2106728790

Πηγή:iefimerida.gr

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist