Στις 29/11/2021 η Έπαρχος Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαΐδου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κο Γιώργο Γεραπετρίτη.

Written by on 30/11/2021

13 Views

Σε πολύ φιλικό κλίμα συζήτησαν τα προβλήματα και τις προτεραιότητες του νησιού μας. Αρχικά μίλησαν για τον αερολιμένα Καρπάθου και πόσο σημαντικό είναι να αντικατασταθεί η περίφραξη του καθώς και το κλιματιστικό, ώστε οι επισκέπτες μας να είναι σε ένα χώρο με τις συνθήκες που τους αρμόζουν. Έργο πνοής είναι η επέκταση της πίστας των αεροσκαφών.
Η Έπαρχος αναφέρθηκε και συνεχάρει τον Υπουργό, αλλά και την κυβέρνηση, για τις θετικές τροπολογίες που έχουν ψηφισθεί σχετικά με τους Δασικούς Χάρτες, υπενθυμίζοντας ότι συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα.
Επίσης ενημέρωσε τον Υπουργό για τα θέματα Υγείας της Επαρχίας μας και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πόσο απαραίτητη είναι η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Κάρπαθο. Αλλά και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ακτινολόγος στην Κάσο, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της.
Στο κομμάτι του Πολιτισμού η Έπαρχος ανέφερε ότι υπάρχουν, σπουδαίοι και σημαντικοί, αρχαιολογικοί χώροι και στα δύο νησιά, αλλά δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο και σύγχρονο Αρχαιολογικό μουσείο.
Ένα θέμα επίσης που συζητήθηκε είναι το θέμα του Επαρχείου …ήδη ο κος Γεραπετρίτης, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης κίνησε τις διαδικασίες για την αποκατάσταση, τη συντήρηση του Ειρηνοδικείου και των Δικαστηρίων.
Τέλος, συζήτησαν το θέμα του Λιμένα των Πηγαδίων Καρπάθου. Η Έπαρχος επανέλαβε τη θέση της, η οποία και διατυπώθηκε από την αρχή της θητείας της….το έργο είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη του νησιού. Ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρόταση που έχει υποβάλλει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου σχετικά με το Καταφύγιο Φοινικίου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υποχρέωση από την πλευρά της Επάρχου να υποβάλλει για όλα τα παραπάνω ολοκληρωμένες προτάσεις στα αντίστοιχα Υπουργεία.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist