«ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ».

Written by on 18/12/2021

31 Views

Κατανοούμε την ανησυχία των Προέδρων της Βορείας Καρπάθου και των κατοίκων που αντιπροσωπεύουν, για τα προβλήματα που παρουσιάζει το ΕΟΔ, και ιδιαίτερα το φαινόμενο των κατολισθήσεων.
Συγκεκριμένα στην περιοχή Λιμενάρι, εκτός από τις συνεχείς παρεμβάσεις όλο αυτό το διάστημα, ο δρόμος να είναι καθαρός και η κυκλοφορία να διεξάγεται με ασφάλεια, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:
1. Με αίτημα μας έχει ενεργοποιηθεί το Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου
Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής
Προστασίας.
2. Επισκέφθηκε την Κάρπαθοη η κα Τσούλου Κωνσταντίνα – Γεωλόγος και πραγματοποίησε
τεχνικογεωλογική αναγνώριση. Και κατέθεσε τις Προτάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ν. Καρπάθου, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα στον κο Αθανάσιο Δρόσο.
3. Γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο υφίσταται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι συνεχές και για να δοθεί λύση απαιτούνται εμπεριστατωμένες τεχνικές μελέτες. Γι’ αυτό προχωρούμε σε αποτύπωση του φαινομένου που θα υποδείξει τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος.

Με την ευκαιρία του παρόντος, να ενημερώσουμε ότι ολοκληρώνεται και η παρέμβασή μας στην περιοχή Κακία Σκάλα, αφού εντός ολίγων ημερών, θα ασφαλτοστρωθούν τα κομμάτια που συνεχίζουν να δημιουργούν μικροπροβλήματα.

Συνεχίζοντας να ενημερώσουμε για μια ακόμα φορά, ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασης του γεφυριού στην περιοχή Άδια και είναι ένα από τα πρώτα έργα που εντάχθηκε στην τριετή συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, που έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Με όλα τα παραπάνω ο κάθε δημότης, μπορεί να αντιληφθεί ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κος Χατζημάκρος και η Έπαρχος προσωπικά, βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για την επίλυση των προβλημάτων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist