«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την απόσπαση παθολόγου από το νοσοκομείου Καρπάθου στην Ικαρία και την παραίτηση γενικού γιατρού»

Written by on 01/04/2022

36 Views

Το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του νοσοκομείου Καρπάθου μετά την απόσπαση στο Κ.Υ. Ικαρίας του Παθολόγου Ιατρού που είχε προσληφθεί στη θέση του Διευθυντή Παθολογίας και την παραίτηση ενός από τους δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής, αναδεικνύει με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
«Είναι δεδομένα τα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Τα προβλήματα αυτά δεν επιλύονται όταν επιλέγεται η απόσπαση προσωπικού από μία ήδη υποστελεχωμένη μονάδα δημόσιας υγείας για να καλυφθεί το κενό σε μία άλλη.
Σε αυτή την περίπτωση καλύπτεται ένα κενό αλλά δημιουργείται ένα νέο κενό και ένα νέο πρόβλημα», επισημαίνει ο Βουλευτής.
Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι το νοσοκομείο Καρπάθου έχει μείνει με έναν γενικό ιατρό, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες.
Αναφέρει ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είτε με την ανάκληση της απόσπασης είτε με την άμεση τοποθέτηση γενικών ιατρών ή παθολόγων στο νοσοκομείο της Καρπάθου προκειμένου να καλύπτονται οι εφημερίες.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείου Καρπάθου μετά την απόσπαση του Παθολόγου στο Κ.Υ. Ικαρίας και την παραίτηση γενικού ιατρού»

Κύριε Υπουργέ,

Είναι δεδομένα τα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Τα προβλήματα αυτά δεν επιλύονται όταν επιλέγεται η απόσπαση προσωπικού από μία ήδη υποστελεχωμένη μονάδα δημόσιας υγείας για να καλυφθεί το κενό σε μία άλλη.
Σε αυτή την περίπτωση, καλύπτεται ένα κενό, αλλά δημιουργείται ένα νέο κενό και ένα νέο πρόβλημα.
Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η απόσπαση στο Κ.Υ. Ικαρίας του Παθολόγου Ιατρού που είχε προσληφθεί στη θέση του Διευθυντή Παθολογίας στο Νοσοκομείο Καρπάθου.
Εκτός από την απόσπαση, υπάρχει και η παραίτηση του ενός από τους δύο ιατρούς Γενικής Ιατρικής στο τμήμα Παθολογίας, που έχει ως αποτέλεσμα να έχει μείνει πλέον το νοσοκομείο με έναν γενικό ιατρό, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του νοσοκομείου Καρπάθου πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, είτε με την ανάκληση της απόσπασης είτε με την άμεση τοποθέτηση γενικών ιατρών ή παθολόγων στο νοσοκομείο προκειμένου να καλύπτονται οι εφημερίες.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

1. Με ποιο τρόπο προτίθενται να αντιμετωπίσουν το Υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ το πρόβλημα λειτουργίας του νοσοκομείου Καρπάθου;
2. Με δεδομένο ότι δεν καλύπτονται οι εφημερίες, προτίθενται να ανακαλέσουν την απόφαση απόσπασης ή να τοποθετηθούν άμεσα στο νοσοκομείο Καρπάθου γενικοί ιατροί ή παθολόγοι;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist