Ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλάει στην εκπομπή «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» του Αντώνη Καραγιαννάκη στη Φωνή της Ελλάδας.

Written by on 03/02/2023

86 Views

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλάει στην εκπομπή «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» του Αντώνη Καραγιαννάκη στη Φωνή της Ελλάδας.

Το ξέρετε ότι ο γνωστός Έλληνας σεφ πριν ανακατευτεί με τη μαγειρική δούλευε σε μια μεγάλη εταιρεία σιτηρών υπεύθυνος για τις φορτώσεις εμπορικών πλοίων; Αυτό ήταν μια καλή ευκαιρία για να δει και να γνωρίσει τη ζωή των ναυτικών, αλλά και τις διατροφικές – γαστρονομικές τους συνήθειες.

Ο διάσημος Έλληνας σεφ γνώρισε αρκετούς Έλληνες και ξένους θαλασσινούς σε όλο τον κόσμο. Ένας καπετάνιος μάλιστα του είπε ότι στο κουάκερ του το πρωί έβαζε και λίγο ουίσκι, γιατί «έστρωνε» το στομάχι του.
Δυνατή ήταν η φιλία του με τον καπετάν Αντώνη από τον Βόλο, που κράτησε χρόνια και έμαθε για τον χαμό του 30 χρόνια μετά από τη γυναίκα του στα γυρίσματα «Μπουκιά και συγχώριο» στη Σκιάθο.
Μας μιλάει για τις διατροφικές ανάγκες του ναυτικού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει στη θάλασσα.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μοιράζεται μαζί μας αυτή την μεγάλη χαρά και μοναδική εμπειρία να έχει γνωρίσει τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας μας, μαζί με τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις μαγειρικές τους. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μια πίτα διαφέρει από την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Κρήτη.

Μας μιλάει για την εξέλειξη της μαγειρικής, τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της, ενώ ως πρέσβης της WWF κατά της υπεραλίευσης αναφέρεται στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο θαλάσσιος πλούτος της χώρας μας. Μοιράζεται μαζί μας την καταπληκτική εμπειρία του να μαγειρεύει με φυλακισμένους στις φυλακές Κορυδαλλού και Θηβών καθώς υπήρξε εθελοντής στις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ.

Λατρεύει την Ελλάδα, τους ανθρώπους της, την Κρήτη, τη θάλασσα, αλλά και το βουνό και φυσικά αγαπάει και θαυμάζει τους ναυτικούς.

Ένα ιδιαίτερο ραδιοφωνικό ταξίδι στην «Φωνή της Ελλάδας» και τις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ», που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Η εκπομπή μεταδίδεται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 8 το πρωί και σε επανάληψη το βράδυ στις 11.

https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist