Υπογραφή Σύμβασης Έργου “Ανάπλαση Χώρων Πρασίνου και Παραλίας Πηγαδίων Καρπάθου”

Written by on 22/03/2023

54 Views

Υπογραφή Σύμβασης Έργου “Ανάπλαση Χώρων Πρασίνου και Παραλίας Πηγαδίων Καρπάθου”

Υπογράφηκε σήμερα 21/03/2023 η Σύμβαση Κατασκευής Έργου “Ανάπλαση Χώρων Πρασίνου και Παραλίας Πηγαδίων Καρπάθου” μεταξύ του Δήμου Καρπάθου και του οικονομικού φορέα ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε, προϋπολογισμού 772.815,28 Ευρώ (με ΦΠΑ) .Η μελέτη προβλέπει διαμόρφωση της οδού με αύξηση των πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών.

Σκοπός της, ο άρτιος σχεδιασμός των επιμέρους λειτουργικών στοιχείων, όπως των περιοχών κίνησης ή στάσης των πεζών, των στοιχείων του αστικού εξοπλισμού, των ειδικών διαμορφώσεων ή των επιφανειών της φύτευσης.

H ανάπλαση έχει στόχο:

  • Τον καθορισμό και τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων για την διευκόλυνση και βελτίωση της κυκλοφορίας των πεζών.
  • Την βελτίωση του οδοστρώματος για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων με τοποθέτηση καινούργιας ασφαλτικής στρώσης.
  • Την ενίσχυση του πρασίνου με φυτεύσεις υψηλής και χαμηλής βλάστησης κατά το μήκος της οδού.

O Δήμος Καρπάθου εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί η παρούσα Ανάπλαση έρχεται να εξομαλύνει την υφιστάμενη κατάσταση στην πόλη των Πηγαδίων με τη δημιουργία περιοχών κίνησης πεζών, την ελεγχόμενη κίνηση και στάση του αυτοκινήτου. Κατά συνέπεια, θα λυθεί το πρόβλημα της προσβασιμότητας όχι μόνο για ανθρώπους μειωμένης κινητικότητας, αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του κοινόχρηστου χώρου. Η πρόταση εξομαλύνει κατά το δυνατόν αυτές τις διαφορές και δημιουργεί ευρύτερες ενιαίες επιφάνειες χρήσης από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

 

Κάρπαθος 21 Μαρτίου 2023
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist