Η ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ανασύρει από το αρχείο της εκπομπής ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΑΠ΄ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ένα αφιέρωμα στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Written by on 05/04/2023

68 Views

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΟΛΥΜΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ
Η ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ανασύρει από το αρχείο της εκπομπής ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΑΠ΄ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ένα αφιέρωμα στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ που μεταδόθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο 1997.
Με τη συνεργασία του μουσικού μελετητή Μανόλη Σοφίλα η εκπομπή περιελάμβανε αφηγήσεις και το ιδιότυπο Ολυμπίτικο Μοιρολόϊ της Μ.Παρασκευής.
Συμμετείχαν οι: Χηράκη Καλλιόπη, Χατζηπαππά Μαρία, Σκευοφύλακα Πόπη, Καρανικόλα ΄Αννα στην περιγραφή των ηθών και εθίμων. Στο Μοιρολόϊ οι: Νιοτή ΄Αννα, Χαρτοφύλακα ΄Αννα, Οικονόμου Ευγενία, Αναστασιάδη Μαρίνα, Χαρτοφύλακα Ειρήνη, Νικήτα Μαρία, Κωνσταντάρου Μαίρη, Αντιμισιάρη ΄Αννα, Οικονόμου Ειρήνη, Σκευοφύλακα Μαρία, Μπαλασκά Ειρήνη, Κοντονικόλα ΄Αννα, Κοντονικόλα Ανεζούλα, Σοφίλα Μαρία, Κανάκη Ειρήνη.
Παραγωγή: Αριστείδης Ε.Μιαούλης
Μετάδοση: Μ.Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 ώρα 11 το πρωί.
Μπορείτε να την ακούσετε και από το διαδίκτυο:
https://www.ertecho.gr/radio/notio_aigaio/
Με τον καλό φίλο Γιάννη Πρεάρη ετοιμάζουμε ανήμερα της Μ. Παρασκευής και ζωντανή σύνδεση από την ΄Ολυμπο της Καρπάθου με την τηλεόραση της ΕΡΤ 1.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist