Το Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου πρότυπο Μάθησης Ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Written by on 05/04/2023

86 Views

O Μαρίνος μας, ετών 7 και μαθητής της Β’ τάξης δημοτικού, έχει κατορθώσει να ολοκληρώσει την ύλη της δευτέρας τάξεως, ήδη από αρχές Φεβρουαρίου! Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί μαθήματα της Γ’ τάξης βρίσκεται ήδη στα μέσα της προκείμενης ύλης(!) Ο Βασίλης μας, ετών 11, σε λίγες ημέρες ολοκληρώνει την ύλη της Στ’ δημοτικού και δυναμικά ετοιμάζεται να παρακολουθήσει τα πρώτα του μαθήματα στα αρχαία!!!

Η ζωή σε ένα μονοθέσιο σχολείο, μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη στο παιδί, καθώς έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω διανοητικά και μορφωτικά, να έλθει σε επάφη με επιπρόσθετα δημιουργικά ερεθίσματα, λόγω της αφθονίας του χρόνου (αστρονομία, ρομποτική, σκάκι, μουσική, κηπουρική, ζωγραφική, κα), να έλθει πιο κοντά με τη φύση, να παίξει, να επικοινωνήσει με άλλα σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα,

πραγματοποιώντας νέους φίλους και να ωριμάσει πνευματικά και συναισθηματικά, καθώς η ζωή παρατηρείται από διαφορερική σκοπιά!! Γι’ αυτο το λόγο αγαπάμε το Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου κι εγώ δηλώνω εξαιρετικά περήφανη που είμαι δασκάλα των δύο αυτών υπέροχων παιδιών!!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist