Λειτουργία προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο της Η.Ν. Κάσου.

Written by on 07/04/2023

49 Views

Λειτουργία προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο της Η.Ν. Κάσου.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και την Δευτέρα 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι ορκωμοσίες των επιτυχόντων οι οποίοι αποδεχτήκαν τον διορισμό τους υστέρα από την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της σχετικής προκήρυξης 13Κ/ 2021.

Οι νέοι υπάλληλοι που ανέλαβαν υπηρεσία στον Δήμο της Η.Ν. Κάσου είναι ο Νακόπουλος Απόστολος με την ειδικότητα του ΤΕ Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γαβριήλ Δημητρούλης με την Ειδικότητα του ΔΕ Οδηγού για την λειτουργία του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και η Βιργινία Δασκαλάκη με την ειδικότητα ΥΕ οικιακή βοηθός επίσης για την λειτουργία του εν λόγω προγράμματος .

Η δράση «Βοήθεια στο σπίτι» στην Η.Ν. Κάσο αρχικά λειτούργησε με την συνδρομή 52 εθελοντών κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και σήμερα με ιδιαίτερη ικανοποίηση υστέρα από πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής ανακοινώνεται κανονικά η επίσημη έναρξη του προγράμματος .

Πρόκειται για ένα θεσμό, βαθιά ανθρωπιστικό με προεκτάσεις αλληλεγγύης και αγάπης ανθρώπου σε άνθρωπο. Ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες είναι ακόμα ευκολότερο αλλά και σημαντικό, να γνωρίζουμε αφ’ ενός και να παρεμβαίνουμε αφ’ ετέρου σε όποιο συντοπίτη έχει ανάγκη. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα. Δίνοντας έτσι προτεραιότητα σ’ αυτούς που ζουν μόνοι τους και το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας .

Για την υλοποίηση του , θα γίνονται επισκέψεις σε τακτική βάση σε όσους έχουν καταγραφεί και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται. Ο κάθε ενδιαφερόμενος και ο κάθε συμπολίτη μας που γνωρίζει άτομα που χρήζουν της όποιας βοήθειας με τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν μπορεί να απευθύνεται στους υπεύθυνους του προγράμματος Νικολέττα Σοφίλα Πρόεδρο του ΔΣ και επικεφαλής του εθελοντικού κλιμακίου και στον Βαγγέλη Καταχανά άμισθο εντεταλμένο σύμβουλο επί θεμάτων υγείας του Δήμου στα τηλέφωνα :

2245360201 και στο 2245360200 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως 14:30, καθώς επίσης και στα κινητά τηλέφωνα 6985935518 (Βιργινία Δασκαλάκη) και στο 6985972907 ( Γαβριήλ Δημητρούλης) .

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist