Εκδήλωση τού Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου « Η Παραδοσιακή Γαστρονομία της Καρπάθου και «Μαθητική Όρχήστρα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Written by on 10/05/2023

59 Views

Την Έπαρχο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου, επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές του Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου, μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή τους κ. Ιωάννη Τσαγκατάκη.

 

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν, να συναντήσουν από κοντά την Έπαρχο και να την προσκαλέσουν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Γυμνάσιο με θέμα την «Παραδοσιακή Γαστρονομία της Καρπάθου» και τη «Μαθητική Ορχήστρα».

Πρόκειται, όπως εξήγησαν στην Έπαρχο, για την παρουσίαση καρπάθικων παραδοσιακών συνταγών και τριών παραδοσιακών τραγουδιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Κρήτη, Θράκη και Μακεδονία).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές, συναντιόντουσαν στον ελεύθερό τους χρόνο και συγκέντρωναν συνταγές, μαγείρευαν, μάθαιναν μουσική και έπαιζαν παραδοσιακά τραγούδια.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί το αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών του Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου και των υπεύθυνων καθηγητών που συμμετείχαν σ’ ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαιδευτικοί Όμιλοι».

Τέλος, η Έπαρχος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους μαθητές για την πρόσκλησή και την επίσκεψή τους και ευχήθηκε τα καλύτερα, δηλώνοντας τη στήριξή της στα τωρινά και μελλοντικά τους εγχειρήματα.

Η εκδήλωση του Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου « Η Παραδοσιακή Γαστρονομία της Καρπάθου και «Μαθητική Όρχήστρα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ώρα 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καρπάθου «Το Κονάκι».


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist