ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ”

Written by on 02/06/2023

47 Views

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ”

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με ασφαλή οδηγό την εμπειρία που απέκτησα  τα τελευταια 3,5 χρόνια από την συμμετοχή μου στα δημοτικά δρώμενα  του νησιού μας, ανακοινώνω δημόσια τη συμμετοχή μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, με την ιδιότητα του υποψήφιου Δημάρχου Καρπάθου, ευελπιστώντας βάσιμα την πλατιά υποστήριξή σας.
Κεντρική επιδίωξη μου αποτελεί η υλοποίηση του οράματός μου για ένα Δήμο Δημοκρατικό, σύγχρονο και ελκυστικό, προσβάσιμο σε όλους, τόσο στους δημότες της Καρπάθου, όσο και στα μέλη της Καρπαθιακής διασποράς.
Με την ανακοίνωσή μας αυτή επιδιώκουμε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες του νησιού μας να γίνουν κοινωνοί των βασικών μας αρχών και των θεμελιακών μας στόχων, παρέχοντας τους έτσι την ευκαιρία να πάρουν μέρος ενεργά σε αυτή την πατριωτική προσπάθεια, που ως κύριο κίνητρο έχει την κοινή αγάπη μας για τον τόπο καταγωγής μας.
Έχω πλήρη επίγνωση της δύσκολης καμπής στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Καρπάθου για το επιτυχές ξεπέρασμα της οποίας απαιτείται πλατιά τεχνογνωσία, εξειδικευμένη οργάνωση και μελετημένη στόχευση.
Είμαστε αποφασισμένοι να αφουγκραστούμε τις σκέψεις, τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας, τις οποίες υποσχόμαστε να αξιολογήσουμε με τους συνεργάτες μου και να εντάξουμε λειτουργικά στον προγραμματικό μας σχεδιασμό.
Η δραστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, η άσκηση της αναγκαίας προνοιακής πολιτικής, η ολοκλήρωση του κύκλου των θεμελιωδών έργων υποδομής, όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η διαχείριση των απορριμμάτων και των εν γένει αποβλήτων,αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα του σχεδιασμού μας.
Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η διασύνδεση του με την τοπική αγορά, η υποστήριξη του τουρισμού και της τουριστικής μας βιομηχανίας γενικότερα, από την οποία εξαρτάται κατά κύριο λόγο η συγκράτηση στον τόπο του πληθυσμού της Καρπάθου, θα αποτελέσουν, τη μόνιμη έγνοια μας.
Οι ευαίσθητοι τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της φιλοζωικής θα έχουν όλη εκείνη την οικονομική στήριξη που θα τους οδηγήσει — σε συνεργασία με τους κατάλληλους ανθρώπους— σε ένα σπουδαίο άλμα προς τα εμπρός.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΕΘΑ για την πλήρη αναβάθμιση του ρόλου των Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι σε συνεργασια με τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους θα έχουν την δυνατότητα να εκτελούν ένα έργο τον χρόνο το οποίο αυτοί θα αποφασίσουν.

Θα απαιτήσουμε λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και θα καταθέσουμε προς διαβούλευση στην τοπική κοινωνία επίκαιρες προτάσεις, ώστε να μπορέσει να συμβάλει και η ίδια με τρόπο θετικό και γόνιμο, με ιδέες και απόψεις, στην πολύπλευρη ανάπτυξη του νησιού μας.
Θέλουμε και θα το πετύχουμε να δημιουργήσουμε ένα Συνδυασμό – δημιούργημα των ίδιων των πολιτών, ο οποίος και θα απευθύνεται στο σύνολο του σώματος των δημοτών μας. Μια Δημοτική παράταξη, που αντικρίζοντάς την, θα αποπνέει τη δυναμική, το ήθος, τη συλλογικότητα, τη προοπτική,την νεανικότητα και την ισοπολιτεία στην αντιμετώπιση των Καρπαθίων.
Οι αρχές αυτές είναι για μας απαραβίαστες και πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε αυτοδιοικητική παράταξη, που φιλοδοξεί να προσφέρει στο παρόν και στο μέλλον αυτού του νησιού.
Είναι  απόλυτα αναγκαίο, να παραμεινουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της εξέλιξης.

Θα επιδιώξω μια  διοίκηση του δήμου, χωρίς να αποκλείω πρόσωπα και θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω τόσο το Ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, όσο και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσουμε να φτάσουμε το νησί στα επιθυμητά επίπεδα προόδου.
Το οφείλουμε σε μας, στις γενιές που ακολουθούν, στην αγάπη που έχουμε στο τόπο των γονιών μας, σ’ αυτό το “βράχο” που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.
Μαζί ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε και να καταφέρουμε να γίνει το νησί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist