“Προετοιμασία και λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Written by on 12/06/2023

31 Views

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου πραγματοποιήθηκε σήμερα (09/06) σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου, με θέμα: “Προετοιμασία και λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων από εκδήλωση δασικών πυρκαγιών». Στόχος της σύσκεψης, ο καλύτερος συντονισμός και η προετοιμασία για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2023.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, όπως η διασφάλιση της εύκολης διάβασης των οχημάτων της Π.Υ. , ο καθαρισμός οικοπέδων από χόρτα και άλλα εύφλεκτα αντικείμενα, ο καθαρισμός σημείων όπου υπάρχει ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς καθώς και η τοποθέτηση δύο νέων δεξαμενών από τον Δήμο σε περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα πυρκαγιάς.
Επίσης, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συμφωνήθηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού του Δήμου Καρπάθου . Από όλους τους συμμετέχοντες επισημάνθηκε ότι η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς είναι εξαιρετική και ο Δήμος Καρπάθου με την πολιτική προστασία είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Επιπλέον,τονίστηκεότι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται εντός των οικισμών του Δήμου Καρπάθου θα πρέπει να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό και αποψίλωση των οικοπέδων τους , τόσο για την ασφάλεια όσο και για την αποφυγή επιβολής προστίμων από τον Δήμο.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν: ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Θεμ. Νισύριος , ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιος Δήμαρχος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καρπάθου κ. Μιχάλης Γερακιανάκης, ο Προϊστάμενος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Καρπάθου κ. Ιωάννης Λαχανάς, ο Διοικητής της ΔΑΝ Καρπαθου Συνταγματάρχης Πεζικού Γεώργιος Κοκοσάλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου Αστυνομικός Δ/ντής κ. Τσακιράκης Ιωάννης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου Πυραγός Δημήτρης Αϊβάτογλου, ο Λιμενάρχης Καρπάθου Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Ελιώτης Αλέξανδρος, η Δασονόμος Καρπάθου κα Ειρήνη Μαραντά, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Βασίλης Στασινόπουλος,ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου κ. Γιάννης Σακελλιάδης και ο εκπρόσωπος του Επαρχείου Καρπάθου-Ηρ. Νήσου Κάσου κ. Μιλτιάδης Μαντινάος.

Εκ της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist