Με πολύ μεγάλη Επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1o Karpathos Run, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2022 με Τρεις Αγώνες 1, 5 και 9 χιλιομέτρων σε μια υπέροχη διαδρομή, με άμεση πρόσβαση στη Θάλασσα του Αιγαίου, Αφετηρία και Τερματισμό την πλατεία Επαρχείου.

Written by on 11/06/2023

50 Views
Με πολύ μεγάλη Επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1o Karpathos Run, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2022 με Τρεις Αγώνες 1, 5 και 9 χιλιομέτρων σε μια υπέροχη διαδρομή, με άμεσ
η πρόσβαση στη Θάλασσα του Αιγαίου, Αφετηρία και Τερματισμό την πλατεία Επαρχείου.

Τον αγώνα διοργάνωσε το Επαρχείο Καρπάθου & Η.Ν. Κάσου, ο Αθλητικός Σύλλογος ΓΑΣ Μενετών και εθελοντικές οµάδες.
Συμμετείχαν περισσότεροι από 400 αθλητές, στις δύο αποστάσεις των 5 και 9 χιλιομέτρων, ενώ στον παιδικό αγώνα έδωσαν το παρόν εκατοντάδες παιδιά που γέμισαν με χαμόγελα και αισιοδοξία τους δρόμους του Νησιού.
Αξιοσημείωτο είναι πως, παρά το γεγονός πως ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά, η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ήταν καθολική, αφού όλο το νησί κινήθηκε για ένα τριήμερο στον παλμό του αγώνα με τη συμμετοχή όλων είτε ως αθλητές, είτε ως εθελοντές.
Την Διοργάνωση τίμησαν με την Παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του Δρομικού Κινήματος όπως ο Διεθνώς αναγνωρισμένος Μαραθωνοδρόμος και κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, η πρωταθλήτρια στίβου και μια από τις κορυφαίες αθλήτριες των τελευταίων χρόνων Αναστασία Μαρινάκου, η Πρωταθλήτρια Μαρία Μαλαί που αποτελεί μια από τις καλύτερες αθλήτριες Ορεινού Τρεξίματος και ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου, πρωταθλητής στο Μαραθώνιο, από την ακριτική Σύμη, ο οποίος ήταν και ο Νικητής του Αγώνα !
Τέλος στον αγώνα συμμετείχε με Αμαξίδιο, ο γνωστός αθλητής Χάρης Ασλανίδης, μαζί με το συνοδό του Θοδωρή Τριανταφύλλου δίνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός δεν έχει όρια.
Στο αγωνιστικό Σκέλος στα 9 χλμ, νικητής αναδείχτηκε ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου και στις Γυναίκες η Μαρία Μαλαί.
Στον Αγώνα των 5 χλμ το νήμα έκοψαν μαζί οι Βασιλής Βασιλαράκης και Ηλίας Κριτσιώτης και στις Γυναίκες η Laura Besso.
Ραντεβού στην Κάρπαθο για το «2ο Run Karpathos» με ένα ακόμα άθλημα.

Μια διοργάνωση που έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά από τον πρώτο κιόλας χρόνο!

Vasilis G Vasilarakis

PT,MSc

Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist