Γιαννης Λιγνός:Άρχισα και μικροσκοπούσα προσεκτικά τον εαυτό μου, ποιος είμαι, τι ψάχνω , που πάω και τι θέλω.

Written by on 05/10/2023

99 Views

Όλα ξεκίνησαν όταν για πρώτη φορά έβαλα την άσπρη ρόμπα και χάζευα σε ένα μικροσκόπιο,

Άρχισα και μικροσκοπούσα προσεκτικά τον εαυτό μου, ποιος είμαι, τι ψάχνω , που πάω και τι θέλω.

Ειλικρινά χρειάστηκε να αλλάξω άπειρες αντικειμενοφόρους πλάκες με υλικό του εαυτού μου για να πω ότι έχω κατασταλάξει στο ότι γνωρίζω μέχρι ενός σημείου το είναι μου.

Στην επιστήμη της βιολογίας, της επιστήμης του λόγου του βίου, της βασίλισσας των επιστημών όπως την χαρακτηρίζουν, το πνεύμα αποκτά ανήσυχο χαρακτήρα. Κάθε πρόταση που διαβάζεις σε τοποθετεί αντιμέτωπο με τους τρισεκατομμύρια νευρώνες του εγκεφάλου σου. Πως λειτουργώ, πως σκέφτομαι πως αντιδρώ.
Κοιτάς την ομορφιά της φύσης και ξέρεις γιατί τα φυτά είναι πράσινα, το γαλάζιο του ουρανού γαλάζιο , το μπλε της θάλασσας μπλε και το έδαφος έχει τα χρώματα με την άγρια ύφη. Γιατί αγόρι και όχι κορίτσι , γιατί τα μάτια της μαμάς και όχι του μπαμπά, γιατί με ανίατες νόσους γιατί ετερόφυλος και όχι ομοφυλόφιλος γιατί γονίδιά και όχι σκέψη, γιατί νοήμον ον και άβουλη ζωή , γιατί , γιατί, γιατί.

Στο φάσμα των θετικών επιστημών και της βιολογίας μπορείς εύκολα να χαθείς. Για καλή μου τύχη βρήκα τον δρόμο μέσω του Θεού, ήταν εκεί για να μου αποδείξει ότι στο 94% του ανεξήγητου ανθρώπινου εγκεφάλου υπάρχει η αλήθεια.

Ρυθμίζοντας στην μεγαλύτερη δυνατή μεγέθυνση το μικροσκόπιο μου διέκρινα κάπου ότι τα σκαλοπάτια της επιστήμης μόλις ξεκινούσαν για εμένα.

Για αυτά τα λίγα και ακόμα περισσότερα δεν θα ξεχάσω ποτέ το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τους καθηγητές μου και τους συμφοιτητές μου για όλα όσα μου προσέφεραν και βέβαια για όλα όσα με δίδαξαν.

Φεύγοντας από την πανεπιστημιούπολη και φτάνοντας στα Προπύλαια στο οίκημα της γνώσης και της Σοφίας για τον όρκο μου , μόλις κατάλαβα ότι το ταξίδι δεν τελείωσε εδώ αλλά μόλις ξεκίνησε.

Ευχαριστώ από καρδιάς την οικογένεια μου , όλους όσους πίστεψαν σε εμένα μα ακόμα περισσότερο εκείνους που δεν πίστεψαν ότι η θέληση και η πίστη μπορεί να καταφέρει τα πάντα !!


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist