Από τη Χάλκη ως το Νεστόριο Καστοριάς, με επίκεντρο τον Πλάτανο Τρικάλων, τα 34α Ελευθέρια προς τιμήν του Χαλκίτη υπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου και του Έφεδρου Αξιωματικού Ελευθέριου Ντάσκα.

Written by on 28/11/2023

134 Views

Από τη Χάλκη ως το Νεστόριο Καστοριάς, με επίκεντρο τον Πλάτανο Τρικάλων, τα 34α Ελευθέρια προς τιμήν του Χαλκίτη υπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου και του Έφεδρου Αξιωματικού Ελευθέριου Ντάσκα.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος προσκεκλημένος του Δημάρχου Τρικκαιών κ. Νίκου Σακκά με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λάππα βρέθηκε στα 34α Ελευθέρια στην τιμητική εκδήλωση, για τους 37 πεσόντες Πλατανιώτες στους αγώνες του Έθνους, τον Χαλκίτη υπολοχαγό Αλέξανδρο Διάκο ο οποίος ήταν ο πρώτος που έπεσε στον αγώνα, τον έφεδρο Πλατανιώτη ανθυπολοχαγό Ελευθέριο Ντάσκα και τον Πλατανιώτη έφεδρο καταδρομέα Γεώργιο Νάκο ο οποίος σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974.

Ο Δήμαρχος Χάλκης στον λόγο του τόνισε την αξία της εκδήλωσης για
την νέα γενιά, για τις αξίες που οφείλουμε να μην χαθούν για το άσβεστο ελληνικό πνεύμα, την τόλμη και την αντρειοσύνη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αγώνες δρόμου 1000, 1500 και 2000 μ.
για παιδιά και εφήβους ηλικίας από 12 έως 16 ετών, αθλητές και αθλήτριες του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων προς τιμήν του Ελευθέριου Ντάσκας, αθλητή του εκ των ιστορικότερων και αρχαιότερων γυμναστικών συλλόγων της χώρας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που προηγήθηκε, παρέστησαν ο Υπουργός
Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, οι βουλευτές της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνα Κοντοτόλη, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιοπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Γιώργος Παναγιώτου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Μιχ. Λάππας και Απ. Παππάς, ο τ. αντιδήμαρχος Τρικκαίων Αχ. Λασπάς, η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων Ζωή Παπαναστασίου,, η Αντιδήμαρχος Νεστορίου Ιωάννα Νταούτη,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζουζουλης κ. Στεργιος Κωσταρας, μελη της Οικογένειας Ντασκα και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist