Τα σβηστά φώτα στην πίστα του αεροδρομίου φταίνε για τον θάνατο του πεθερού μου”

Written by on 30/12/2023

86 Views

Τις στιγμές αγωνίας που βίωσε και το τραγικό σκηνικό που καταγράφηκε ανήμερα των Χριστουγέννων περιγράφει κάτοικος της Καρπάθου, που είδε τον πεθερό του να φεύγει από τη ζωή ύστερα από έμφραγμα.

«Ζητώ να αποδοθούν ευθύνες» δηλώνει στο protothema.gr ο γαμπρός του άτυχου 65χρονου, Ανδρέας Χαρτοφύλακας, ο οποίος κάνει λόγο για σοβαρά ελλείμματα στη λειτουργία του νοσοκομείου της Καρπάθου, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η αεροδιακομιδή στη Ρόδο. Ωστόσο, όπως τονίζει, δεν λειτουργούσαν τα φώτα στο αεροδρόμιο κάτι που επέφερε μεγάλη καθυστέρηση στην παραλαβή του ασθενούς.

Ο εφιάλτης για την οικογένεια ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι των Χριστουγέννων, όταν ο 65χρονος αισθάνθηκε δύσπνοια, ενώ όταν έκανε εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα.

Δύο ώρες μετά το πρώτο επεισόδιο, στις 14:00, η οικογένεια κάλεσε το ΕΚΑΒ για να γίνει η αεροδιακομιδή του ασθενούς στη Ρόδο.

«Το νοσοκομείο δεν είχε τους γιατρούς που χρειάζονταν, δεν είχε αναισθησιολόγο για να διασωληνώσει τον πεθερό μου, οπότε κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή του», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρτοφύλακας.

«Δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός στον διάδρομο για την παραλαβή του ασθενούς»

Όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο, διαπίστωσαν ότι τα φώτα ήταν κλειστά στη πίστα και δεν λειτουργούσαν.

«Περιμέναμε δύο με δυόμιση ώρες. Δεν υπήρχε ο επαρκής φωτισμός στον διάδρομο για να γίνει η παραλαβή του ασθενούς» δηλώνει με οργή ο γαμπρός του 65χρονου, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την πολύωρη αναμονή που στοίχισε τη ζωή στον πεθερό του.

Το εναέριο μέσο που επρόκειτο να παραλάβει τον ασθενή πραγματοποίησε, στο μεταξύ, ενδιάμεσα και άλλες αεροδιακομιδές καθώς προέκυπταν επείγοντα περιστατικά κι αλλού, όπως στη Σαντορίνη.

«Ο πεθερός μου δεν πρόλαβε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στο αεροπλάνο τού έγινε ΚΑΡΠΑ αλλά δυστυχώς δεν επανήλθε», λέει.

Η τραγική αυτή περιπέτεια έχει όχι μόνο βυθίσει στο πένθος τον κ. Χαρτοφύλακα αλλά κι έχει πυροδοτήσει τη σφοδρή αντίδρασή του, σε βαθμό που ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Πηγή: protothema.gr

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist