Στη Ρόδο στις αρχές Φεβρουαρίου του 2024, προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, να γίνει η δίκη του γυναικολόγου που υπηρετούσε στο νησί μας και τον οποίο έχουν καταγγείλει ασθενείς του, για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος τους κατά τη διάρκεια εξέτασής τους.

Written by on 11/01/2024

81 Views

Στη Ρόδο, στις αρχές

Φεβρουαρίου του 2024, προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, να γίνει η δίκη του γυναικολόγου που υπηρετούσε στο νησί μας και τον οποίο έχουν καταγγείλει ασθενείς του, για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος τους κατά τη διάρκεια εξέτασής τους.

Όπως είναι γνωστό, η δίκη αρχικά είχε προσδιοριστεί να γίνει στις 8 Μαΐου του 2023 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, όμως αναβλήθηκε αορίστως, λόγω ασθενείας του κατηγορούμενου.

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας, κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, με το οποίο και ζητούσαν η υπόθεση να εκδικαστεί στη Ρόδο. Η ενέργεια αυτή έγινε προκειμένου να διευκολυνθούν οι δεκάδες εμπλεκόμενοι που θα πρέπει, σε διαφορετική περίπτωση, να μεταβούν στην Κω περισσότερες από μία φορές για να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δίκης, καθώς αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετές συνεδριάσεις. Και αυτό διότι, μόνο οι μάρτυρες της υπόθεσης ξεπερνούν τα 60 άτομα!

Έτσι πλέον η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε εκ νέου να γίνει στις 5 Φεβρουαρίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει ο 68χρονος γυναικολόγος για τα εξής τρία αδικήματα:
• Βιασμός χωρίς συναίνεση κατά συρροή.
• Κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροή.
• Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου (14/2022) που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2022 και οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο 68χρονος, αφορούν διατάξεις σχετικών άρθρων τόσο του παλαιού όσο και του νέου Ποινικού Κώδικα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει συνολικά 21 περιπτώσεις για τις οποίες έχει καταγγελθεί από ασθενείς του ο γυναικολόγος, και οι οποίες έχουν συγχωνευθεί.

Τα δε χρονικά διαστήματα κατά τα οποία φέρεται ο 68χρονος να τέλεσε τα αδικήματα αυτά ποικίλουν και ειδικότερα είναι τα εξής: 10 Οκτωβρίου 2019, 23 Φεβρουαρίου 2020, τέλη Απριλίου του 2020, 13 Μαΐου 2020, 16 Μαΐου 2020, 1η Ιουνίου 2020, 3 Ιουνίου 2020, 1η Ιουλίου 2020, τέλη Αυγούστου του 2020, μέσα Ιουλίου 2020, 3 Μαΐου 2019, 22 Μαρτίου 2019, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 9 Δεκεμβρίου 2015, 21 Ιανουαρίου 2016, 16 Μαρτίου 2016, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 20 Φεβρουαρίου 2017, 31 Μαρτίου 2017, 13 Σεπτεμβρίου 2017, 22 Ιουλίου 2014 και τον Οκτώβριο του 2015.

Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία και τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί, τα καταγγελλόμενα περιστατικά έλαβαν χώρα στο νοσοκομείο της Ρόδου κατά τη διάρκεια εξέτασης των γυναικών από τον 68χρονο γιατρό.

«Είναι όλα ψέματα»
Αρνείται πλήρως τα όσα του καταλογίζονται ο 68χρονος γιατρός, ο οποίος και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου στις 9 Ιουνίου 2021, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Μανώλη Κουτσούκο και Κώστα Αβδελλή, δήλωσε αθώος και υποστήριξε πως τα όσα αναφέρουν στις μηνύσεις που έχουν υποβάλει οι 21 γυναίκες εναντίον του, είναι ψευδή.

Ο γυναικολόγος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 10.000 ευρώ και της μη άσκησης του επαγγέλματος του.

Τους όρους αυτούς διατήρησε και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με το βούλευμά του (14/2022) έως την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται, πως η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης με τη μήνυση που υπέβαλε μία 55χρονη, τον Αύγουστο του 2020 με την οποία και στράφηκε εναντίων του γυναικολόγου, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό «τον ασκό του Αιόλου»! Σταδιακά δια των δικηγόρων Εύης Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιου Αλεξανδρή ακολούθησαν και άλλες μηνύσεις, οι οποίες συνολικά έφθασαν τις είκοσι μία!

Σύμφωνα με τη μήνυση της 55χρονης, τα σε βάρος της αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια εξέτασής της την 1η Ιουνίου 2020, ενώ σύμφωνα με τις μηνύσεις και άλλων γυναικών, τα δικά τους περιστατικά σημειώθηκαν σε μετέπειτα αλλά και προηγούμενες ημερομηνίες από το περιστατικό με την 55χρονη.

Οι μηνύτριες αναφέρονται στα δικόγραφά τους, σε περιστατικά που φέρονται να βίωσαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασής τους και τα οποία αφορούν ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Πάντως, εξ αρχής, ο γιατρός αρνείται κάθε τι από τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του, δηλώνει αθώος, ενώ είχε επιφυλαχθεί να κινηθεί και νομικά κατά των μηνυτριών του, κάτι που και έκανε. Έτσι στις 29 Ιανουαρίου 2021, υπέβαλε την πρώτη μήνυση για ψευδή καταμήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος της 55χρονης, ακολούθησε και αγωγή σε βάρος της, καθώς και άλλες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος γυναικών που τον έχουν καταγγείλει.

Αλλά και η 55χρονη υπέβαλε και δεύτερη μήνυση, αυτή τη φορά για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και ψευδή καταμήνυση, κατά του γυναικολόγου για τις ασελγείς πράξεις που φέρεται να διέπραξε εις βάρος της κατά τη διάρκεια της εξέτασής της τον Ιούνιο του 2020.

Αυτή τη φορά, η 55χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του γιατρού εξαιτίας των όσων εκείνος φέρεται να έχει δηλώσει στην ανωμοτί κατάθεση που έδωσε στον Πταισματοδίκη Ρόδου, σύμφωνα με τα οποία η καταγγέλλουσα «είναι πρώην ερωμένη του και το δημιούργησε όλο αυτό προκειμένου να τον καταστρέψει οικονομικά, επαγγελματικά και προσωπικά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στη μήνυση.

Τους ισχυρισμούς αυτούς αρνείται κατηγορηματικά η 55χρονη, η οποία δια της συνηγόρου της, κας Εύης Αρνιθενού προσέφυγε στη δικαιοσύνη και υπέβαλε μήνυση κατά του γυναικολόγου, ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και να του ασκηθούν διώξεις για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση και της ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης.

πηγή www.rodiaki.gr

10.1.2024


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist