Μανώλης Ι.Παραγυιός: ΣΤΟΥΣ 12 ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ.

Written by on 19/03/2024

39 Views

ΣΤΟΥΣ 12 ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Με χαρά σήμερα διάβασα το δημοσίευμα που αφορά ένα σημαντικό θέμα για τις ιδιοκτησίες πολλών από εμάς ( προσωπικά δεν έχω ιδιοκτησία σε καμία από τις εμπλεκόμενες περιοχές ) .

https://www.flash.gr/antikeimenikes-axies-me-to-stagonometro-oi-diorthoseis-poioi-dimoi-piran-to-prasino-fos-926575

Οφείλω να κάνω ένα μικρό ιστορικό :

Με την δημοσίευση των αντικειμενικών αξιών που για πρώτη φορά ξεκίνησαν να ισχύουν από 1-1-2022 , από το Υπουργείο Οικονομικών, παρατηρήσαμε ότι υπήρχαν σε κάποιες περιοχές αξίες υψηλότερες κι από τις εμπορικές !
Ειδικά στο χωριό Πυλές , υπήρχαν τιμές σχεδόν ίδιες με κάποιες ζώνες των Πηγαδίων αλλά και αρκετές άλλες ” ανωμαλίες “.
Στις 12/12/2022 , κατόπιν ενεργειών και του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα που μας ενημέρωνε αρμοδίως , το Υπουργείο έδωσε το δικαίωμα στους Δήμους όλης της χώρας να υποβάλλουν ενστάσεις εντός τριάντα ημερών .
Οι ενστάσεις έπρεπε να είναι τεκμηριωμένες με στοιχεία τα οποία δεν ήταν εύκολο να συλλέξεις και τα οποία θα έπρεπε να κατανεμηθούν σε ειδικούς πίνακες .
Σε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο ο Δήμαρχος βρισκόταν σε άδεια όπως και οι περισσότεροι, εν μέσω εορτών για τα Χριστούγεννα, έπρεπε να αναλάβω το φορτίο της τεκμηρίωσης της ένστασης του Δήμου Καρπάθου .
Στην προσπάθεια μου αυτή είχα την αμέριστη βοήθεια του κ. Μιχαλης Τσαμπουνιερακης , Εντεταλμένου Συμβούλου και Οικονομολόγου , της κ. Zoe Rousaki Συμβολαιογράφου, η οποία αφιέρωσε προσωπικο χρόνο και μας παρέδωσε τα απαραίτητα στοιχεία, και του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Γιάννη Χριστοδουλάκη ο οποίος επιμελήθηκε το νομικό σκέλος .
Καθοριστική ήταν και η συμβολή του τότε Επιστημονικού Συνεργάτη του Δήμου μας κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου που με την επιστημοσύνη του και τις πλατιές γνώσεις του στο αντικείμενο μας καθοδήγησε σε κάθε στάδιο χωρίς επιπλέον αμοιβή .
Οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους και βέβαια το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα ψήφισε την αιτιολογημένη γνώμη καθώς σήμερα, δικαιώνεται η προσπάθεια μας .
Ο Δήμος Καρπάθου είναι μέσα στους 12 Δήμους των οποίων η ένσταση ελήφθη υπόψη από το Υπουργείο και θα υπάρξουν οι απαραίτητες μειώσεις στις αξίες .
Είναι από τις περιπτώσεις που αν δεν δράσεις , την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο τρόπο , μετά για δεκαετίες θα κατηγορείς το κράτος ότι αποφασίζει χωρίς εμάς για εμάς . Πλείστες οι περιπτώσεις στις οποίες αυτό συνέβη στο παρελθόν .

Σχετικό : Μέρος του διαβιβαστικού από την αποστολή ενστάσεως του Δήμου Καρπάθου τον Ιανουάριο του 2023 .


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist