4 συμμαθητές κάνουν έρανο για τα αδέσποτα της Καρπάθου.

Written by on 14/04/2024

37 Views

4 συμμαθητές κάνουν έρανο για τα αδέσποτα της Καρπάθου

April 13, 2024 

Η φωτογραφία και τα ονομάτα των μαθητών έχουν αναρτηθεί με έγκριση γονέων.

Όταν ο Οδυσσέας Χατζής επισκέφθηκε την Κάρπαθο με τους γονείς του είδε από κοντά τον αριθμό αδέσποτων γατών που υπάρχουν στο νησί. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ο Οδυσσέας δεν ξέχασε τις γάτες που είχε γνωρίσει το καλοκαίρι.

Ο Οδυσσέας είναι μαθητής της έκτης δημοτικού (τμήμα Ε1) στα “Εκπαιδευτήρια ο Πλατών” στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής (Αττική). Μαζί με τους συμμαθητές του, Αλέξανδρο Δημήτρη Τσαρακλή, Βασίλη Βογατσά και Δημήτρη Γαβαλά, κατάφεραν να συγκεκτρώσουν το ποσό την 200 ευρώ τα οποία και κατέθεσαν στον λογαριασμό της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου- Animal Welfare Karpathos.

Ο ίδιος ο Οδυσσέας μας έγραψε χαρακτηριστικά:

Η διαθεματική μας ενότητα “Τα ζώα και η σχέση τους με τον άνθρωπο” και μια εργασία στο σχολείο μας έδωσαν την έμπνευση για να κάνουμε μια πρωτότυπη φιλοζωική δράση. Έτσι οργανώσαμε έναν έρανο για το σωματείο σας συγκεντρώνοντας χρήματα από τις οικογένειες μας, αλλά και από τις γειτονιές μας, κάνοντας έρανο και στο δρόμο.”

Για τους νεαρούς μαθητές, αναφέρει η κτηνίατρος Άννα Κατωγυρίτη:

Ως οργάνωση δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι για τους νέους αυτούς μαθητές. Τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον για τα αδέσποτα όχι μόνο στην Κάρπαθο, αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, συνδυάζουμε πάντα εκπαιδευτικά προγράμματα με κάθε επίσκεψη μας στο νησί. Προσκαλούμε πάντα τα σχολεία να επισκεφθούν τις προσωρινές κλινικές που δημιουργούμε, και εφόσον υπάρχει χρόνος επισκεπτόμαστε και εμείς τους εκπαιδευτικούς χώρους.”

Οι 4 φίλοι ελπίζουν να επισκεφθούν την Κάρπαθος μαζί στο μέλλον ως παρέα. Από την πλευρά μας, ελπίζουμε να δούμε τον Οδυσσέα, τον Δημήτρη, τον Βασίλη και τον Αλέξανδρο σύντομα στην Κάρπαθο και τους προσκαλούμε να βοηθήσουν εθελοντικά σε ένα από τα επερχόμενα προγράμματα στειρώσεων που οργανώνουμε.

 

Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξία:
Δημήτρης Γαβαλάς, Οδυσσέας Χατζής,Αλέξανδρος Τσαρακλής, Βασίλης Βογατσάς


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist