Υποδεχθήκαμε χθες στο Επαρχείο Καρπάθου -Η.Ν.Κάσου τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, για το ζήτημα των δασικών χαρτών, συνοδευόμενο από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καθηγητή Κωνσταντίνο Αραβώση.

Written by on 10/04/2021

34 Views

Υποδεχθήκαμε χθες στο Επαρχείο Καρπάθου -Η.Ν.Κάσου τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, για το ζήτημα των δασικών χαρτών, συνοδευόμενο από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καθηγητή Κωνσταντίνο Αραβώση.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Επάρχου ,παρευρέθησαν επίσης ,οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Κόνσολας Μ. και Παππάς Ι., ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος Ι., ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ιωαννίδης Μ. και ο εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε Δωδεκανήσου στην Κάρπαθο κ. Μπερτζουάνης Ν.

Στο καλωσόρισμα της η κα Έπαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για την επίσκεψη τους στην ακριτική Κάρπαθο, γεγονός που υποδηλώνει τα αντανακλαστικά και τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να θεραπεύσει τις εξωφρενικές καταστάσεις που προκάλεσε στα νησιά μας η ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Επεσήμανε για άλλη μια φορά τις αστοχίες, την προχειρότητα και τις παραλείψεις των χαρτών και στάθηκε ιδιαίτερα στην αδικία, την οποία υφίσταται ο νησιώτης βλέποντας το κράτος να υφαρπάζει ψυχρά και με μια μονοκονδυλιά την περιουσία του
Κλείνοντας ευχήθηκε η επίλυση ενός προβλήματος,που ταλανίζει τη χώρα μας εδώ και παρά πολλά χρόνια να φέρει την σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συγκεκριμένα του υφυπουργού κου Αμυρά.

Με τη σειρά του ο υφυπουργός τοποθετήθηκε επί του θέματος τονίζοντας ότι η κεντρική εξουσία έχει επίγνωση των σφαλμάτων των δασικών χαρτών και είναι αποφασισμένη να τα διορθώσει.
Πιο συγκεκριμένα ο Υφυπουργός ανάφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ρεαλισμό όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Σας μεταφέρω την απόφαση του πρωθυπουργού να δοθεί άμεσα λύση. Θα διαφυλάξουμε το δάσος σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, ενώ συγχρόνως θα διασφαλίσουμε τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών και θα τους απελευθερώσουμε από τις εκκρεμότητες και τα άλυτα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν για δεκαετίες. Αναλαμβάνουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την οριστικοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα Δωδεκάνησα, προχωράμε σε οριζόντιες διορθώσεις των δασικών χαρτών, επιλύουμε χρόνια ζητήματα σε ό,τι αφορά στις εκτάσεις με φρυγανώδη βλάστηση και ασπαλάθους».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών και του δημάρχου Καρπάθου καθώς και ένας χαιρετισμός μέσω Ίντερνετ του αντιδημάρχου Κάσου κου Περσελή Κ., οποίος λόγω καιρικών συνθηκών δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στη συνάντηση.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι η όλη προσπάθεια δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει χωρίς την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συνδρομή των μελών της Επιτροπής του Επαρχείου για τους δασικούς χάρτες, κ. Ιωαννίδη Μιχάλη και κ. Μπερτζουάνη Νίκο, που από την πρώτη στιγμή της ανάρτησης των δασικών χαρτών επεσήμαναν την εξόφθαλμη αστοχία τους περιγράφοντας τις τοπικές ιδιαιτερότητες και προσκομίζοντας πλήθος στοιχείων για την τεκμηρίωση τους ,τόσο στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον υφυπουργό όσο και στην χθεσινή συνάντηση μας .


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist