“Οδηγίες για τον επικείμενο εμβολιασμό κατά της Covid – 19”.

Written by on 22/05/2021

10 Views

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ενόψει της κορύφωσης του εμβολιασμού κατά της Covid-19, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πρόσφατα διεθνή και εθνικά επιστημονικά δεδομένα σας ενημερώνει ότι:

• Δεν συνιστάται η προφυλακτική χορήγηση ασπιρίνης ή οποιουδήποτε αντιαιμοπεταλιακού φαρμάκου πριν ή/και μετά τον εμβολιασμό.

• Δεν συνιστάται η προφυλακτική χορήγηση οποιουδήποτε αντιπηκτικού φαρμάκου πριν ή/και μετά τον εμβολιασμό.

• Δεν συνιστάται ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος (Γενική Αίματος, έλεγχος πήξης) ούτε πριν ούτε μετά τον εμβολιασμό, εκτός εάν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις και οδηγία από τον θεράποντα ιατρό.

• Οι ασθενείς που λαμβάνουν οποιαδήποτε αντιαιμοπεταλιακή ή/και αντιπηκτική αγωγή για οποιοδήποτε λόγο, συνιστάται να συνεχίσουν να τη λαμβάνουν κανονικά.
Η αγωγή δεν πρέπει να διακόπτεται πριν τον εμβολιασμό.

• Δεν συστήνεται η προφυλακτική χορήγηση αντιισταμικών πριν τον εμβολιασμό για πρόληψη αλλεργικών αντιδράσεων.

• Δεν συστήνεται η προφυλακτική χορήγηση αντιπυρετικών ή παυσίπονων για την πρόληψη πιθανών αντιδράσεων μετά τον εμβολιασμό.

• Δεν πρέπει να τροποποιηθεί, να παραληφθεί ή να διακοπεί οποιαδήποτε χρόνια αγωγή πριν ή και μετά τον εμβολιασμό.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι οι εμβολιασθέντες πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του SARS-CoV-2 (μάσκα προσώπου, τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων, αποφυγή συνωστισμού, τήρηση μέτρων ατομικής υγιεινής) για να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, μέχρι να αναπτυχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας της κοινότητας.
Για τον Ι.Σ.Ρ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Ι. Τσέρκης Μιχαήλ Ν. Βολονάκης


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist