Η Ομοσπονδία μας, συμμετέχοντας για έβδομη συνεχή χρονιά στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2021» του Δήμου Πειραιά, σε απευθείας σύνδεση με την Ηρωική Νήσο Κάσο.

Written by on 03/06/2021

Η Ομοσπονδία μας, συμμετέχοντας για έβδομη συνεχή χρονιά στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2021» του Δήμου Πειραιά, σε απευθείας σύνδεση με την Ηρωική Νήσο Κάσο, διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Κασιώτες Καπεταναίοι, οι μεγάλοι άγνωστοι του ΄21»

Η εν λόγω εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/6 και ώρα 8.μμ

Λίγα λόγια για το έργο
Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Κασιώτης συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης συνέγραψε το έργο «Κασιώτες Καπεταναίοι – οι μεγάλοι άγνωστοι του ‘21», βασισμένο στα ιστορικά αρχεία του πρώτου διοικητή Δωδεκανήσου, Νικολάου Μαυρή. Ο Μηνάς Βιντιάδης είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, με πολλά έργα στο ενεργητικό του, υποψήφιος για το Βραβείο Κάρολος Κουν 2018 και δημιουργός του υποψήφιου για πολλά βραβεία «Κάτω Παρθενώνα», που διδάσκεται σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου.
Η έγκυρη δραματουργική επεξεργασία και έρευνα υπογραμμίζει τη μεγάλη προσφορά της Κάσου, που σίγουρα, αδικήθηκε από τους ιστορικούς της χώρας με αναφορές και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου. Οι ήρωες που δίνουν το «παρών» είναι οι: Μάρκος Μαλλιαράκης, Θόδωρος Κανταρτζής, Γιούλιος Μπουρέκας και Κώστας Αρβανιτόπουλος.
Συμμετέχουν δυο γνωστοί ηθοποιοί, οι Χρήστος Σαπουντζής και Δημήτρης Μαζιώτης, τρεις Κασιώτες ηθοποιοί οι Νικολέτα Σοφίλα, Ηλίας Μαστροπαύλος και Γιώργης Ξυδιάρης και ένας λυράρης.
Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Βάνα Πεφάνη, ηθοποιός σκηνοθέτης, υπότροφος και απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης με πολύχρονη παρουσία στο θέατρο, την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο.
Η υπόθεση του έργου αγγίζει το συναισθηματικό κόσμο όλων των συμπατριωτών μας, κατοίκων των νησιών μας και για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία μας έχει ήδη εισηγηθεί ανεπιφύλακτα, την περιοδεία του εν λόγω έργου σε νησιά της Περιφέρειάς μας, κατά την θερινή περίοδο 2021.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, παρακαλούμε όπως συνδεθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82401445630?pwd=Y1NkZGdRZ3dXTC9jRFhpeEkveHFiQT09
Meeting ID: 824 0144 5630 Passcode: 4VMZMk
και μέσω του Youtube Live
https://www.youtube.com/channel/UC9v_N91vwfBCY9jtLU0gO_A/live

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καρπάθου, κάνει γνωστό σε όλους τους
κατοίκους του νησιού μας, ότι όσοι ενδιαφέρονται να δηλωθούν για εμβολιασμό για
COVID-19, συνεχίζεται η συμπλήρωση καταλόγων στον Δήμο Καρπάθου από την
κα. Σοφία Κατωγυρήτη στο τηλέφωνο 2245360128 εργάσιμες ημέρες από
08.00 – 15.00.
Όσοι καλούν στο παραπάνω τηλέφωνο πρέπει να αναφέρουν σωστά το
ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό ΑΜΚΑ.
Ακόμη, όσοι έχουν ήδη δηλωθεί για εμβολιασμό σε κάποιο φαρμακείο ή έχουν
δηλωθεί μόνοι τους στο emvolio.gov.gr δεν πρέπει να καλούν στο παραπάνω
τηλέφωνο.

Κάρπαθος 03 Ιουνίου 2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist