Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην τελετή μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Written by on 24/06/2021

 

Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου, η κατάθεση στεφάνου από μέλη του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, στο άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου, στην ομώνυμη στην πλατεία.
Δεκάδες σύντροφοι, παλαιά στελέχη αλλά και νέα μέλη του Κινήματος, σε κλίμα θλίψης, τίμησαν με την παρουσία τους τον μεγάλο Έλληνα πολιτικό, τον αναμορφωτή της σύγχρονης πολιτικής σκηνής στη χώρα μας και συναδιαμορφωτή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου που καλλιεργήθηκε τη δεκαετία του ’80 και ατιμάστηκε από τα κέντρα διοίκησης της Ευρώπης κατά την περασμένη δεκαετία.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι, παρά την παρέλευση 25 χρόνων από την απώλεια του, η έλλειψη της παρουσίας του γίνεται πιο αισθητή, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Δέκα χρόνια κρίσης και η χώρα δεινοπαθεί μεταξύ λαϊκιστών και μαθητευομένων μάγων που υπακούουν και μας «σερβίρουν» άκριτα τις εντολές του Ευρωπαϊκού διευθυντηρίου.
Η έλλειψη από τη σημερινή διακυβέρνηση της χώρας μιας ηγετικής μορφής του περιεχομένου και του βεληνεκούς του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι αδιαμφισβήτητη. Η στροφή στις ανάγκες των πολιτών, η στήριξη ης μεσαίας τάξης και η όρθωση αναστήματος στο ξένο κεφάλαιο που δείχνει στις ημέρες μας να «κόβει και να ράβει στα μέτρα του» νομοθεσίες και «προγράμματα επενδύσεων», αναδύει τη μιζέρια της σημερινής νεοφιλελεύθερης πραγματικότητας.
Το μήνυμα του Ανδρέα πάντα επίκαιρο: «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση».

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist