GREENING THE ISLANDS 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ.

Written by on 01/11/2021

50 Views

1ο.GREENING The ISLANDS είναι ένας καινοτόμος οργανισμός που υποστηρίζει έργα για την αυτάρκεια και τη βιωσιμότητα των νησιών παγκοσμίως.

Αντιστοιχίζει ανάγκες και λύσεις που επιτρέπουν τη συνεργασία μεταξύ τοπικών αρχών, επιχειρήσεων, πολιτών και ακαδημαϊκού κόσμου.

Τα βραβεία GREENING THE ISLANDS δίνουν την ευκαιρία να εντοπιστούν και να διαδοθούν καινοτόμα και αναπαραγόμενα έργα στον τομέα της βιωσιμότητας.

Όλες οι διοικήσεις των νησιών του κόσμου συμμετέχουν με έργα και πολιτικές που σχετίζονται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ενεργειακή απόδοση, Βιώσιμη Κινητικότητα, και άλλες τέσσερις κατηγορίες.

Ο Δήμος Χάλκης μέσω του 1ου Παγκόσμιου Βραβείου που απέσπασε στην κατηγορία βιώσιμη κινητικότητα με επίβλεψη και οργάνωση του Αντιδημαρχου Ανάπτυξης κ. Ρουσσακη Βασιλειου, για ακόμη μια φορά απέδειξε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στο νησί μας.

Τα έργα αξιολογήθηκαν με βάση τα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια.
Τα ποσοτικά κριτήρια είναι ειδικά για τους υπολογισμούς εξοικονόμησης CO2, σε απόλυτους και σχετικούς όρους, με βάση τον αριθμό των κατοίκων.

Τα ποιοτικά κριτήρια αφορούν την οικολογική και οικονομική προστιθέμενη αξία, τη δυνατότητα μεταφοράς σε άλλα νησιά ή κοινόχρηστους χώρους, τον βαθμό καινοτομίας, τη συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist