ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η.Ν.ΚΑΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΕΜΜ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗΣ 17Ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973.

Written by on 17/11/2023

90 Views

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η.Ν.ΚΑΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΕΜΜ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗΣ 17Ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973

Σήμερα 17 του Νοέμβρη, τιμούμε τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι οποίοι είχαν το σθένος και κατάφεραν να αντισταθούν στην ολιγαρχία και το φασιστικό καθεστώς των συνταγματαρχών .
Προτάσσοντας το ανάστημα τους υπερασπίστηκαν την Δημοκρατία, την Ελευθερία του Λόγου και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Με το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», μπόρεσαν να αφυπνίσουν σύσσωμη την τότε Ελληνική κοινωνία εντός και εκτός της χώρας ξεσηκώνοντας την, κατά του δικτατορικού καθεστώτος και έτσι κατάφεραν η εξέγερση τους να σημάνει την αρχή του τέλους της Χούντας.
Ακόμα και σήμερα 50 χρόνια μετά το μήνυμα τους το οποίο έγραψαν με ανεξίτηλα γράμματα στην νεότερη ιστορία της πατρίδας μας με αποδέκτες όλους εμάς φαίνεται για μια ακόμα φορά να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, μέσα στην τρομοκρατία των πολέμων και της οικονομικής κρίσης μας διαμηνύει την ανάγκη της διατήρησης της Ειρήνης σ’ όλο τον κόσμο, για την Ελευθερία, και την ευημερία των πολιτών.
Έχουμε υποχρέωση λοιπόν να μην ξεχάσουμε ποτέ τους αγώνες και τις θυσίες τους, να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας η οποία έχει για βασικές της αρχές την ευημερία, την κοινωνική ισονομία και την ελευθερία των πολιτών, όπως ακριβώς δεν το ξέχασαν και εκείνοι ούτε ακόμα και όταν απέναντι τους παρατάχτηκαν τα τανκς της τρομοκρατίας των Συνταγματαρχών.
Έτσι συνεχίζουμε να πορευόμαστε έχοντας πάντα στο μυαλό μας τον αγώνα και τις θυσίες τους . Ακολουθώντας το παραδείγματα τους δουλεύουμε καθημερινά μ’ όλες μας τις δυνάμεις και εκεί που μπορούμε να συμβάλουμε για την ευημερία των πολιτών μας διεκδικούμε λύσεις διεκδικούμε κοινωνική ισονομία σε όλους τους τομείς και στην δική μας μικρή κοινωνία στην παιδεία, στην υγεία , στις συγκοινωνίες, στην κοινωνική πολιτική, στον πολιτισμό και αλλού!
Δεν ξεχνάμε τις φωνές της Μαρίας Δαμανάκη και της συμπατριώτισσας μας από την Ρόδο Τώνιας Μοροπούλου που προέτρεπαν όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και όλους τους πολίτες που τους συμπαραστέκονταν στον αντιστασιακό αγώνα !
Δεν ξεχνάμε ποτέ !


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist