«ΝΕΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ»

Written by on 08/06/2021

26 Views

«ΝΕΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ»

Πριν από λίγες ημέρες η παράταξη μας ενημερώθηκε για μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Καρπάθου ενέργεια. H Εταιρεία «R.S.» (Συμβουλευτική Εταιρεία που έχει συνάψει σύμβαση υπηρεσιών με το Δήμο) και η «O.P» (Δημοσκοπική Εταιρεία), δια του νόμιμου αντιπροσώπου τους κ. Μ.Δ, κατέθεσαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου την από 13-5-2021 αγωγή προσβολής προσωπικότητας – φήμης και ηθικής βλάβης (μεταξύ άλλων) κατά του επικεφαλής της παράταξης μας Χρήστου Κατσάνη, αξιώνοντας σημαντικό χρηματικό ποσό ως αποζημίωση από τον συνάδελφο μας.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του ΔΣ της 10ης Μαρτίου 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Κατσάνης αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα θέματα, στις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχονται στο Δήμο από το πρώτο νομικό πρόσωπο, στην πρόσφατη τότε Δημοσκοπική έρευνα για το Δήμο της Καρπάθου και τα ευρήματα της όπως τα παρουσίασε η δεύτερη των εταιρειών, όπως επίσης επισήμανε ότι οι δύο ιδιωτικοί-κερδοσκοπικοί φορείς έχουν το ίδιο φυσικό πρόσωπο ως νόμιμο εκπρόσωπο και διαχειριστή. Οι παραπάνω εταιρείες και ο Διαχειριστής τους θεωρώντας ότι προσβάλλονται και δυσφημούνται, κατέθεσαν αγωγή αποζημίωσης λόγω ηθικής και εμπορικής βλάβης εναντίον του κ. Κατσάνη, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο το δημόσιο διάλογο του τόπου, τη γνώμη του κάθε δημοτικού συμβούλου και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στις δικαστικές αίθουσες.

Και όσο ο κ. Κατσάνης, γνωστός για τη διαδρομή του στην αυτοδιοίκηση, δεν εκφοβίζεται ούτε σιωπά μπροστά σε τέτοιες πρακτικές, τόσο ο πολιτικός στίβος της Καρπάθου αμαυρώνεται μέρα με τη μέρα. Μια πράξη συμβολικής «βίας» σαν και αυτή, προσβάλλει την ιδιαιτερότητα και την ιδιοσυγκρασία της κοινωνίας που αναγνωρίζει στο πρόσωπο του επικεφαλής μας, έναν άνθρωπο ευθύ, με δημοκρατικές απαρχές και απόλυτα ειλικρινή με αταλάντευτα ιδεολογικά πιστεύω.

Και όμως μια κοινοπραξία ιδιωτικών σκοπών βρήκε τον απαιτούμενο «ελεύθερο χώρο» να δράσει, όχι για να επιτεθεί σε έναν άνθρωπο ως οντότητα, αλλά για να βάλει στο περιθώριο την ελευθερία της έκφρασης, της πολιτικής γνώμης και τις δημοκρατικές διαδικασίες με απώτερο στόχο να φιμώσει την αντίθετη άποψη και την πολυφωνία.

Είναι ανεπίτρεπτο στα πλαίσια του Δημόσιου διαλόγου, όπως προβλέπεται και από τη κείμενη νομοθεσία, οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στα ΔΣ να λογοκρίνονται «εξ’ Αθηνών», και να προφασίζεται ότι, τα λεγόμενα σε ένα τόσο μικρό νησί απομακρυσμένο από τα κέντρα εξουσίας μπορούν να επηρεάσουν ή να θίξουν το κύρος εταιρειών πανελλαδικής εμβέλειας. Η ευθύνη όπως και οι επιπτώσεις αυτής της κατάστασης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους ηθικούς αυτουργούς, τους οποίους βαραίνει το κρίμα ότι η νέα γενιά του τόπου μας γαλουχείται σ’ ένα περιβάλλον φοβικών αντιδράσεων και υποτακτικών συμπεριφορών διαιωνίζοντας ταυτόχρονα αποτυχημένες τακτικές παρελθόντων ετών.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο να τοποθετηθούν για το γεγονός ότι ένας στενός συνεργάτης τους υπό την ιδιότητα του εκπρόσωπου εταιρείας η οποία σχετίζεται-συμβάλλεται με το Δήμο στρέφεται εναντίον ενεργού μέλους του ισχύοντος Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλούμε το Δήμαρχο να τοποθετηθεί αν τυχόν έλαβε γνώση της συγκεκριμένης ενέργειας πριν την εκτέλεσή της, καθώς και αν συμφωνεί με τέτοιου είδους πρακτικές που καταλύουν το δημοκρατικό θεσμό και την συναδελφική αλληλεγγύη.

Πιστεύουμε ότι σύσσωμος ο Καρπαθιακός λαός αφουγκραζόμενος τον κίνδυνο διάβρωσης του ιστού της κοινωνίας μας, θα αντιδράσει με στόχο να αποτραπεί κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του ελεύθερου λόγου και της παραγωγικής αντιπαράθεσης. Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι έχοντες τα ηνία του τόπου θα συνταχθούν σε αυτή την κατεύθυνση και θα το αποδείξουν εμπράκτως.

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης ΑΠΕΚ


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist